Hirdetés

James Gunn reagált a Keresztapa rendezőjének Marvel kritikájára

|

Szerinte ez olyan, mint amikor régebben a westernt vagy a sci-fit nézték le, de attól azok még nem lesznek értéktelenebbek.

Hirdetés

Martin Scorsese után egy másik kultikus rendező, Francis Ford Coppola is belerúgott egyet a Marvel filmekbe, ő ráadásul odáig ment, hogy egyenesen megvetendőnek titulálta az egész műfajt. A galaxis őrzői filmeket jegyző James Gunn már Scorsese esetében is kiállt a zsáner mellett, most pedig az Apokalipszis most és a Keresztapa rendezőjének megjegyzésére is válaszolt.

Hirdetés

Szerinte mindig lesznek olyanok akik lenézik az újonnan kialakuló műfajokat, és ez alól nem kivételek a páratlan tehetségű zsenik sem:

"Sokunk nagyapái gondolták azt, hogy a gengszterfilmek ugyanolyanok, gyakran hívták őket megvetendőnek, vacaknak. Néhányan közülük ugyanezt gondolták a westernről is, és azt hitték, hogy John Ford, Sam Peckinpah és Sergio Leone filmjei pontosan ugyanolyanok. Emlékszem az egyik nagybátyámra, akinek a Star Warsról áradoztam. Erre ő azt felelte: »Én már láttam ezt, csak akkor 2001: Űrodüsszeiának hívták, és kölyök, marha unalmas volt!« A szuperhősök korunk gengszterei/cowboyai/űrkalandorai. Néhány szuperhősfilm csapnivaló, néhány pedig gyönyörű. Ahogy a westerneket és a gengszterfilmeket (vagy még korábban, általában véve a FILMEKET), úgy ezeket sem fogja mindenki értékelni, köztük néhány géniusz sem. És ez teljesen rendben van."

Abban biztosak vagyunk, hogy James Gunn teljes mellszélességgel elkötelezte magát a szuperhősfilmek mellett, hiszen A galaxis őrzői után bevállalta a következő Suicide Squad filmet, és visszatér Űrlordék harmadik kalandjának dirigálására is. Itt nézhetitek meg a rendező teljes reakcióját:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Many of our grandfathers thought all gangster movies were the same, often calling them “despicable”. Some of our great grandfathers thought the same of westerns, and believed the films of John Ford, Sam Peckinpah, and Sergio Leone were all exactly the same. I remember a great uncle to whom I was raving about Star Wars. He responded by saying, “I saw that when it was called 2001, and, boy, was it boring!” Superheroes are simply today’s gangsters/cowboys/outer space adventurers. Some superhero films are awful, some are beautiful. Like westerns and gangster movies (and before that, just MOVIES), not everyone will be able to appreciate them, even some geniuses. And that’s okay. ❤️

James Gunn (@jamesgunn) által megosztott bejegyzés,

Gunn békés hozzáállása egyébként példaértékű, remélhetőleg a Hollywood többi nagyágyúja is követi a példáját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)