Hirdetés

Jennifer Aniston szerint a Jóbarátok már egy egész generációnak sértő, és csak óvatosan szabad viccelni

|

Szavai alapján úgy tűnik, szerinte rossz irányba változott a világ az elmúlt harminc évben.

Hirdetés

Tudjuk, hogy a mai világban ha valaki valamit sértőnek akar találni, meg fogja tudni fogalmazni, miért bántja az őt személyesen, az alkotók meg sokszor ahelyett, hogy kiállnának magukért, inkább meghunyászkodva elnézést kérnek. Valóban vannak dolgok, amikkel nem illik viccelni, míg más poénok esetében csak az a fontos, hogy helyén, kontextusában kezeljük őket, ne kiáltsunk rögtön gyűlölködést, rasszizmust.

Jennifer Aniston úgy látja, a mai gyerekek már a Jóbarátokat is sértőnek találják, és bár elismeri, hogy voltak dolgok, amiket nem gondoltak át eléggé, nem gondolja, hogy indokolt a felháborodás napjainkban.

"Voltak dolgok, amiket nem úgy szántunk, és mások... amiket, nos, át kellett volna gondolnunk - de szerintem nem volt akkora érzékenység, mint most."

- mondta az AFP-nek adott interjújában.

Hirdetés

"Manapság trükkös dolog [viccesnek lenni], mert óvatosnak kell lenned, ami nagyon megnehezíti a humoristák dolgát, mivel a humorban az a szép, hogy magunkat, az életet figurázhatjuk ki. Régen lehetett viccelni egy bigottal és nevetni rajta. Az volt a cél, hogy felvilágosítsuk az embereket, mennyire röhejesek. Most már ezt nem szabad megtenni."

Aniston szerint a világnak szüksége van vicces dolgokra, nem vehetjük magunkat túl komolyan, különösen az Egyesült Államokban, ahol nagy a megosztottság. A Jóbarátokat korábban a sokszínűség hiánya miatt bírálták, de ezt a Phoebe-t alakító Lisa Kudrow azzal magyarázta, hogy az alkotók saját életükből és múltjukból merítettek, nem tudtak volna egy színesbőrű ember élményeiről írni. Marta Kauffmann bocsánatkérésképp 4 millió dollárból létrehozott egy ösztöndíjprogramot fekete diákoknak a Brandeis Egyetemen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)