Hirdetés

J.J. Abrams csapatának vezényletével készül életrajzi sorozat a U2-ról

|

A Bad Robot Productions és a Netflix közösen mutatja be nekünk Bono zenekarának történetét.

Hirdetés

Az elmúlt évek még inkább bebizonyították, hogy jövedelmező vállalkozás lehet életrajzi filmeket készíteni jól ismert zenekarokról vagy énekesekről.

A Queenre fókuszáló, 2018-ban debütált Bohém rapszódia például több Oscar-díjat is bezsebelt, később pedig a 2019-es, Elton John életét bemutató Rocketman is számos díjat érdemelt ki, köztük még egy arany szobrocskát is a zenéjéért. Nem véletlen tehát, hogy már Michael Jacksonról is filmet akarnak forgatni, és a hírek szerint még egy jól ismert zenekar részesül majd hasonló gondoskodásban.

Hirdetés

A The Hollywood Reporter arról számolt be, hogy J.J. Abrams filmes vállalata, a Bad Robot Productions a Netflix segítségével készíthet életrajzi sorozatot a U2-ról.

Az ír rockbandát még 1976-ban alapította Bono, Edge, Adam Clayton és Larry Mullen Jr., akik még ennyi idő után is a csapatot erősítik. Pályafutása során a banda összesen 14 stúdióalbumot jelentetett meg, az elsőt 1980-ban, a legutóbbit 2017-ben, eladások terén pedig szintén a világ élvonalában vannak a srácok.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Így hát a U2 bőven kiérdemelte, hogy róluk is készüljön egy ilyesféle alkotás, habár egyelőre keveset tudni a projektről, mivel az még elég korai fázisban jár. Azt már tudjuk, hogy az írói munkáért az az Oscar-díjas Anthony McCarten felel, aki korábban több életrajzi filmen, köztük az előbb említett Bohém rapszódián is dolgozott. Jó hír továbbá az is, hogy valamennyire a U2 is részt vesz a produkcióban.

Szerintetek jó választás egy ilyen filmhez az ír zenekar? Ti kinek az életútját látnátok szívesen megfilmesítve?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)