Hirdetés

J.J. Abrams végre rájött, hogy mi volt a gond a Star Wars folytatás trilógiával

|

Elképesztő felfedezést tett J.J. Abrams, Az Ébredő Erő és a Skywalker kora rendezője.

Hirdetés

A 2015-ben bemutatott Az Ébredő Erő kifejezetten nagy sikert aratott, ha azt nézzük, hogy milyen számokat generált a kasszáknál. A Star Wars esetében azonban nem szabad csak ebből kiindulni, hiszen a kritikus tábort is illene kielégíteni, nem csak azokat, akik egy sci-fi akciót akarnak megnézni.

Utóbbi már kevésbé sikerült J.J. Abramsnek, aki a folytatás trilógia első részének volt a rendezője. Miután a 2015-ös film megjelent, ő továbbállt, így a nyolcadik részt, ami Az Utolsó Jedik néven vált ismertté, nem ő rendezte. Végül a 9 résznél visszatért,  tapasztalatairól pedig most egy interjúban számolt be.

Hirdetés

A rendező a Super 8 tíz éves évfordulója alkalmából adott kérdést néhány válaszra, melyekben ugyan nem mondta ki, hogy konkrétan a Star Wars-ról beszél, de ez mindenkinek, aki egy kicsit is jártas a munkásságában, egyértelmű lehet.

"Sosem tudhatjuk, hogy mi következik, ezért talán a legkritikusabb szempont, hogy legyen egy tervünk, enélkül ugyanis nem tudjuk, mit készítünk elő. Nem tudjuk, hogy mire helyezzünk nagyobb hangsúlyt. Ha nem tudod, mi lesz a sztori elkerülhetetlen eleme, csak a legutóbbi jelenetig, effektig vagy poénig vagy tisztában mindennel, de valójában valami elkerülhetetlen felé kell építkezned."

J.J. Abrams tehát 2021-ben végre kimondta, hogy a Star Wars trilógia talán tényleg egy kissé átgondolatlanra sikerült. Ugyan a filmek nem lettek rosszak, az egyértelműen látszott, hogy sok a korábbi filmekből kiemelt ötlet és, ahogy a rendező is mondja, jelentről jelentre épült a sztori.

Ugyan ez a trilógia már ilyen marad, azért reméljük, hogy a jövőre nézve tényleg tanult az esetből J.J. Abrams és a Disney stábja is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)