Hirdetés

Jó hírünk van a Squid Game szinkronjával kapcsolatban

|

Már magyar szinkronnal is megnézheted a Netflix történetének legsikeresebb sorozatát.

Hirdetés

Nehéz igazságot tenni abban a kérdésben, hogy eredeti nyelven (ha szükséges, feliratozva) jobb-e megnézni a filmeket és sorozatokat, vagy a teljes élményhez az kell, hogy a saját nyelvünkön elhangzó szinkronnal tekinthessük meg azt, ami érdekel. Miután ez egyértelműen egyéni preferencia függvénye, kétségkívül az a legjobb helyzet, amikor több opció is a rendelkezésünkre áll, és azt választhatjuk, amelyik rokonszenvesebb.

Kellett egy kis idő, amíg a Netflix is ráébredt arra, hogy bizonyos régiókban csak úgy tudja számottevően növelni előfizetői számát, ha gondoskodik arról, hogy elegendő lokalizált tartalomból csemegézhessenek a nézők. A magyar felirattal és szinkronnal ellátott filmek és sorozatok aránya 2019 őszétől kezdett el meredeken emelkedni, és most már ott tartunk, hogy a saját gyártású tartalmak közül az angol nyelvűek jelentős része a premierrel egyidőben elérhető magyarul is (egyre többször szinkronnal).

Hirdetés

A nem angol nyelvű produkciók tekintetében viszont még mindig jókora lemaradásban van a Netflix; ha egyáltalán készül szinkron, az is csak jelentős csúszással. Valószínűleg a Squid Game sem kapott volna magyar szinkront, ha nem olyan eszeveszetten sikeres világszerte, de most már ez az akadály is elhárult azok elől, akik nem szeretik, ha feliratot kell olvasniuk filmnézés közben. Így végre nem maradnak ki a témába vágó beszélgetésekből, és maguk is eldönthetik, megérdemli-e a felhajtást, vagy sem.

A Sorozatjunkie vette észre, hogy mától már magyar szinkron is választható a Nyerd meg az életed című dél-koreai sorozat mellé, amelyben egy halom pénzt vihet haza az, aki sikerrel teljesít egy sor kihívást, míg a vesztesek az életükkel fizetnek a kudarcukért.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Minden korábbi rekordot megdöntött a Hvang Donghjok írta és rendezte széria első évada a Netflixen, amiben óriási szerepet játszott, hogy előbb mémmé vált, majd a popkultúra is egy szempillantás alatt magába szippantotta. Sikere jelentős lökést adott a platformon a többi dél-koreai tartalomnak, köztük a Hellbound sorozatnak, és úgy általában sokat tett azért, hogy a világban sokfelé az eddiginél nagyobb figyelmet szenteljenek az országból érkezett produkcióknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)