Hirdetés

Azt tudtátok, hogy Joaquin Phoenix majdnem Batman lett?

|

Érdekes részletek derültek ki a Darren Aronofsky-féle Batman: Year One moziról, amelyben elvileg Freddie Prinze Jr. alakította volna a címszereplőt, noha a rendező korábban Joaquin Phoenixet szemelte ki a fekete lovag alakítására.

Hirdetés

Végül sosem készült el, de sokáig tervben volt, hogy Darren Aronofsky rendez egy Batman: Year One mozit, ami értelemszerűen Frank Miller és David Mazzucchelli legendás DC Comics képregényét adaptálta nagyobb változtatások mellett (Bruce például hajléktalanná vált ebben a verzióban szülei halála után), ugyanakkor a forgatókönyvet maga Miller írta volna. Végül alaposan átalakították az egész projektet, a rendező székbe Christopher Nolan került, és 2005-ös Batman: Kezdődik! készült el Christian Bale-lel a főszerepben. Az Aronofsky-féle változatnál viszont egy fokkal rendhagyóbb szereposztás terveztek. 

Hirdetés

Batman szerepét a stúdió Freddie Prinze Jr.-nak szánta, Darren Aronofsky viszont elárulta, hogy neki egészen másféle tervei voltak: a nemrég a Joker miatt Oscar-díjjal jutalmazott Joaquin Phoenixet akarta Bruce Wayne szerepében látni. Aronofsky egy interjúban elmesélte, hogy nagyjából ennél a pontnál kezdte el azt érezni, hogy a Warner és ő két teljesen különböző filmet képzelnek el, más irányokba akarnak elindulni.

A rendező arra is kitért, hogy szerinte ekkorra a Batman filmek túlzottan elmozdultak a színes-szagos tévésorozatok irányába, ő viszont ezen mindenképp változtatni akart. Teljesen ellentétes elképzelésekkel állt neki az egésznek: épített díszletek helyett valódi amerikai városokban akart forgatni egy jóval földhözragadtabb filmet, amit az 1971-es Francia kapcsolat és az '74-es Bosszúvágy Batmannel kevert változataiként álmodott meg.

Vázlatrajzok a Darren Aronofsky-féle Batman: Year One filmhez

Egyébként Aronofsky fantáziája tényleg nagyon élénk volt ekkortájt, ugyanis egy olyan változaton is elgondolkodott, amelyben Clint Eastwood alakította az öreg Batmant, a cselekmény pedig Tokió utcáira vitte volna a nézőket.

Ti kíváncsiak lettetek volna az Aronofsky  által rendezett, realisztikus Batman krimire Joaquin Phoenixszel a főszerepben? Mi eléggé néznénk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)