Hirdetés

Joaquin Phoenix a második Oscar-díjas Joker

|

Immáron két színész is szobrot kapott Gotham legveszélyesebb alakjának megformálásáért.

Hirdetés

Ma hajnalban, a 92. Oscar-díj átadón Joaquin Phoenix megkapta az aranyszobrát a Jokerben nyújtott parádés alakításáért. Ez a pillanat nem csak Phoenixnek és a film rajongóinak jelentett sokat, de a DC karakterek és az univerzum szerelmeseinek is. Ezzel együtt már két színész kapott szobrot a Joker megformálásáért.

Hirdetés

Az első Heath Ledger volt, akit halála után, 2008-ban jutalmaztak meg a legjobb színésznek járó szoborral A sötét lovagban nyújtott alakításáért. Most, 11 évvel később Joaquin Phoenix követhette a legendát.

Phoenix egyébként kifejezetten szívhez szóló köszönőbeszédet mondott:

"Akkor vagyunk a legjobbak, amikor támogatjuk egymást. Nem amikor lenyomjuk a másikat múltbéli hibáikért, hanem amikor segítünk a másiknak növekedni, amikor tanítjuk a másikat, amikor a megváltás felé vezetjük egymást."

A Joker karakterét egyébként Cesar Romero (Batman, 1966), Jack Nicholson (Batman, 1989), Cameron Monaghan (Gotham, 2014) és Jared Leto (Suicide Squad, 2016) is képernyőkre vitték, nem is beszélve a számtalan szinkronszínészről, akik nevetésükkel tették hátborzongatóvá a bohócot animációs filmekben és játékokban (Mark Hamill alakításait sosem fogjuk elfelejteni).

A ma hajnali gála rengeteg meglepetést hozott, így ha még nem láttátok a győztesek listáját, akkor azt itt pótolhatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)