Hirdetés

Egy Oscar-díjas színésznő szerint a szuperhősfilmek csak ártanak

|

Rengetegen ülnek be a szuperhősök kedvéért a mozikba, azonban nem mindenki van elragadtatva a köpenyes igazságosztókért, és van aki hangot is ad nemtetszésének. A véleményére pedig A galaxis őrzői rendezője reagált.

Hirdetés

Miközben a képregényrajongók hálát adnak érte, hogy olyan korban élhetnek, ahol kedvenc hőseiket nagyvásznon láthatják viszont több száz milliós büdzséjű blockbusterekben, addig nem mindenki elégedett ezzel a jelenséggel - és most nem a közelmúltban készült környezeti tanulmányra gondolunk. 

Hirdetés

Az Oscar-díjas Jodie Foster (A bárányok hallgatnak, Kapcsolat, Taxisofőr) például a Black Mirror legutóbbi szezonja kapcsán beszélt a Radio Times munkatársával, az interjú során pedig szóba kerültek a szuperhősfilmek is. Bár a színésznő az Elysium - Zárt világon kívül nem nagyon került kapcsolatba a nagyobb költségvetésű projektekkel, ennek ellenére megvan a véleménye erről a műfajról.

Moziba járni ma már olyan, mintha vidámparkba mennénk, a stúdiók pedig folyamatosan szállítják a pocsék tartalmakat, hogy lenyűgözzék a tömegeket és a befektetőket. Olyan ez, mint olajfúrás: pillanatnyilag sokat nyersz vele, de szétcseszed a Földet. Tönkreteszik a nézői szokásokat az Egyesült Államokban, majd végül az egész világon is. Soha nem akarnék 200 millió dolláros filmet készíteni a szuperhősökről. 

A tehetséges színésznő éles véleménye eljutott A galaxis őrzői rendezőjéhez, James Gunnhoz is, aki Twitteren reagált a nyilatkozatra.

Gunn szerint Foster gondolatai kissé régimódiak, bár sok esetben igaz az, amit mond és nem is alaptalanul teszi, hiszen sok franchise valóban lélektelen, amely veszélyt jelenthet a mozi jövőre nézve. De a rendező szerint van jó néhány kivétel és úgy hiszi, hogy a mozik túléléséhez az kell, hogy a látványfilmeknek legyen víziója és szíve, néhányuk pedig pont erre törekszik. Ugyanakkor tiszteli Foster munkásságát és értékeli, hogy más szemszögből nézi Hollywoodot.

Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)