Hirdetés

Jogtalanul, botok miatt nyerhetett az Oscar-gálán a Zack Snyder: Az Igazság Ligája

|

Ha igaz a Snyder-féle változat kapcsán felröppent hír, akkor az óriási érv lehet a közösségi szavazások ellen.

Hirdetés

Nem csak Will Smith pofonja miatt volt rendhagyó a 2022-es Oscar-díjátadó, ugyanis idén a filmakadémia mellett a nézők is leadhatták voksaikat két kategóriában. A Twitteren lezajlott szavazás eredményeképpen a Zack Snyder által rendezett A halottak hadserege lett a közönségkedvenc, a legütősebb jelenet díját pedig szintén a rendező nevével fémjelzett Zack Snyder: Az Igazság Ligája egy részlete zsebelhette be.

Sokaknak valószínűleg már az sem tetszett, hogy a közönséget is bevonták az Oscar-buliba, de az még furcsább volt, hogy a Pókember: Nincs hazaút és a Bosszúállók: Végjáték egy-egy nagyon ütős jelenete is alulmaradt Flash szereplésével szemben. Persze nincs kizárva, hogy tényleg nagyon sokan szavaztak a DC-s filmre, mivel tulajdonképpen a rajongók harcolták ki a Snyder-féle változatot is, de a hírek szerint történtek gyanús dolgok a szavazás körül.

Hirdetés

A The Wrap beszámolója alapján nagyon is elképzelhető, hogy a túlbuzgó rajongók automatikusan működő fiókokkal, vagyis botokkal intézték el a győzelmet Zack Snydernek. A hashtageket vizsgáló Tweetbinder szerint a két szavazáson netes programok voltak a legaktívabb résztvevők, amelyek több ezer hamis voksért lehetnek felelősek. Még a Marylandi Egyetem professzora, a rajongói botokat tanulmányozó David Kirsch szerint is gyanúsak a Snydert támogató fiókok.

A filmakadémia ennek ellenére látszólag kiáll az eredmény mellett, habár azt nem tudni, hogy jövőre is tervez-e hasonló szavazásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)