Hirdetés

John Boyega keményen beleállt a Star Wars franchise-ba

|

Az új trilógiában Finnt játszó színész szerint teljesen a háttérbe szorultak a színes bőrű szereplők a szériában; a kritikára Kathleen Kennedy is reagált.

Hirdetés

Rengeteg színész számára gyerekkori álom, hogy a Star Wars franchise-ban szerepelhessen, de az új trilógia egyik sztárjának a jelek szerint több problémája is akadt a messzi-messzi galaxissal. John Boyega többször is jelezte, hogy nem szeretne többé Star Wars filmben szerepelni azért, hogy ne kizárólag ezzel a szereppel azonosítsák. Újabban azonban elárulta, hogy egyéb gondjai is akadtak Csillagok háborúja-mozikkal, és éles hangon kritizálta magát a Lucasfilmet is.

A Boyega által megformált Finn volt az első fekete főszereplő a Star Wars világában (Lando Calrissian inkább csak mellékszereplőnek tekinthető), de azt nem lehet tagadni, hogy filmről-filmre egyre kevesebb jelentőséget kapott a karakter. Szerinte a színes bőrű szereplőket tudatosan háttérbe szorította a stúdió, ami Finn mellet leginkább Rose Ticón érződött.

Hirdetés

Ticót a vietnami származású Kelly Marie Tran játszotta, akinek a Skywalker korában már csak nagyjából egy perc rivaldafény jutott.

"A nagy franchise-okat, mint a Marvel vagy a Star Wars a karaktereik miatt szeretjük, azokért a pillanatokért, amiket ők átélnek, és azokért a hősies mozzanatokért, melyekről a producerek döntenek. Ezért fontos, hogy azt lássuk, ezek a karakterek mondjuk feketék vagy más kultúrákból származnak."

- nyilatkozta Boyega, felszólítva ezzel a nagy stúdiókat az etnikai diverzitás erősítésésre.

A színész később elárulta, hogy nyilatkozatával kapcsolatban megkereste a Lucasfilmet vezető Kathleen Kennedy, aki támogatásáról biztosította az ügyben. Később más Disney producerekkel is beszélgetett a témában, ami megerősíti azt az imázst, hogy Boyega a színes bőrű emberek szószólójává kezd válni Hollywoodban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)