Hirdetés

John Cleese-zel tér vissza a Waczak szálló

|

A BBC sitcomjában Basil Fawltyt megformáló színész íróként is részt vesz a projektben.

Hirdetés

Megboldogult tinikoromban nagyjából egyszerre fedeztem fel magamnak négy, ma már kultikusnak számító brit sitcomot: a Csengetett, Mylord?-ot, a Halló, halló!-t, a Fekete Viperát és a Waczak szállót. Míg az első háromról úgy vélem, hogy a szinkron nemhogy rontott volna rajtuk, hanem éppen ellenkezőleg, jobbá tette őket, addig John Cleese sorozatával kapcsolatáról máig azt gondolom, vétek nem angolul nézni, hiszen a nyelvet rosszul beszélő barcelonai pincérhez, Manuelhez köthető poénok java egyszerűen nem működik a fordításban. Kerekes József hangja pedig szerintem egyáltalán nem passzol a neurotikus panziótulajdonost, Basil Fawltyt (vagy magyar fordításban Basil Waczakot) zseniálisan játszó Cleese-hez.

Az 1975 és 1979 között futott sorozat John Cleese és akkori felesége, Connie Booth (ő játszotta a szobalányt, Polly Shermant) közös projektje volt, együtt írták a forgatókönyvet. A Castle Rock Entertainment támogatását élvező nagy visszatérés pedig újfent családi vállalkozás abban a tekintetben, hogy Cleese mellett felbukkan majd a lánya, Camilla is.

Hirdetés

Az új Waczak szálló a modern világ kihívásaival küszködő, cinikus mizantrópra, Basilre, valamint felnőtt lányához fűződő kapcsolatára fókuszál akinek létezéséről korábban fogalma sem volt. Most mindenesetre együtt próbálnak jövedelmező (vagy legalább a víz felszínén maradó) vállalkozást faragni az általuk üzemeltetett butikhotelből.

A produceri teendőket Rob Reiner (az Állj mellém! A herceg menyasszonya és az Egy becsületbeli ügy rendezője), Michele Reiner, Matthew George és Derrick Rossi látják majd el. John Cleese a bejelentést kísérő lelkesen dicsérte a csapatot.

"Mattben azt szeretem, hogy más producerekkel ellentétben érti a kreatív folyamatok lényegét. Amikor először találkoztunk, bedobott egy remek ötletet, ezután pedig vele és a lányommal, Camillával életem egyik legjobb kreatív megbeszélésben volt részem. Mire a desszerthez értünk, már megvolt a teljes koncepció, ami annyira jól sikerült, hogy pár nappal később Rob és Michele Reiner rá is bólintottak. Camilla és én alig várjuk, hogy sorozatot készítsünk belőle."

Idáig terjednek a publikus konkrétumok, azt, hogy mikor és hol láthatjuk majd az első évadot, csak később hozzák majd a tudomásunkra. Én a magam részéről izgatottan várom, úgy meg különösen, hogy ismét John Cleese lesz Basil Faulty.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)