Hirdetés

John Williams még egy Star Wars filmet sem látott

|

John Williams számos világhírű filmnek komponálta a zenéjét, köztük az összes Star Wars mozi is ott van. Amelyekből ő maga egyébként egyet sem látott még.

Hirdetés

Ennél megdöbbentőbb hír ne is lásson ma napvilágot, pláne a Carrie Fishert ért szerencsétlenség után. De tény és való, hogy a híres amerikai zeneszerző még egy Csillagok Háborúja részt sem látott, még az eredeti trilógiából sem. 

Indiana Jones, Cápa, Jurassic Park. Ezek olyan filmek, amik zenei téren is nyomot hagytak bennünk és mind ahhoz a bizonyos John Williams-hez kötődnek, aki a Star Wars filmek zenéjét is szerezte. Épp csak a filmek megnézését hagyta ki.

Williams kicsit szégyelli ugyan a tényt és vonakodott azt megosztani a rajongókkal jó 40 évvel azután, hogy kijött a 4. rész.

Elengedtem ezt a dolgot. Nem néztem meg a Star Wars filmeket, ez így igaz. … Nem vagyok erre különösebben büszke, de végeztem a Star Wars-zal és kész vagyok Spielberg új filmjén dolgozni.

Megtudtuk még, hogy bár teljes egészében még sosem látott egy filmet sem, természetesen a karakterekkel és a jellemükkel tisztában van és bizonyos jeleneteket nyilván látott a filmekből. Tisztában kellett lennie azok érzelmi töltetével, hogy megkomponálja hozzájuk a tökéletes zenét. Nem mellesleg imádja Rey karakterét a VII. részből.

Nos, talán bizonyos szempontból meg lehet érteni. Ha valami tökéleteset alkottál, azt utána jobb békén hagyni és nem gondolkodni rajta tovább. Csak élni tovább a filmmel együtt, annak részeseként. Ezt teszi Williams is, aki állítólag már be is fejezte a VIII. rész munkálatait, ezért vág bele Spielberggel egy új projektbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)