Hirdetés

Johnny Depp nem látta A Karib-tenger kalózait, és nem lesz soha Jack Sparrow

|

Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási perében előtérbe került az A Karib-tenger kalózai sorozat, amiről érdekes részleteket tudtunk meg.

Hirdetés

Tovább folytatódnak a tanúvallomások Johnny Depp rágalmazási perében, amit volt felesége, Amber Heard ellen indított a színész. Miután korábban a pár pszichológusát hallgatta meg a bíróság, Depp is a tanúk padjára ült, ahol saját ügyvédje mellett Heard jogi képviselőjének kérdéseire is válaszolt.

A színész vallomása azt is érintette, hogy Depp milyen bántalmazó viselkedést szenvedett el akkori feleségétől, ám nem csak erről volt szó. Az 58 éves színész vádjának lényegéről is kérdezték, ami arra koncentrál, hogy Heard 2018. decemberében megjelent véleménycikke lényegében tönkretette a karrierjét, ennek részeként pedig egész sok szó esett az A Karib-tenget kalózai filmekről is.

Hirdetés

A sorozat sikeréhez Jack Sparrowként nagyban hozzájáruló színész azt vallotta a bíróság előtt, hogy a Disney napokkal Heard véleménycikkének megjelenése után - amiben nem nevezte meg Deppet, de félreérthetetlenül utalt rá, hogy a színész bántalmazta házasságuk alatt - közölte vele, hogy nem szerepel majd a hatodik A Karib-tenger kalózai filmben.

Depp korábban a széria mind az öt filmjében főszerepet vállalt, egy, a nézők között végzett felmérést szerint a filmek fő vonzerejét szolgáltatva Jack Sparrow karakterével. Volt felesége ügyvédje viszont arról kérdezte, hogy nem született-e meg már korábban a döntés, hogy ejtik Deppet a filmsorozatból, ugyanis már két hónappal a per alapját képező cikk megjelenése előtt napvilágot látott egy beszámoló, ami a kalózt alakító színész menesztéséről szólt.

Depp válasza szerint, ha így is történt, a Disney döntése mögött ugyanaz, a Heard által megfogalmazott vád állhatott.

"Nem tudtam erről [a 2018. októberi cikkről], de nem lep meg. Ekkor már két év telt el, amikor az egész világon folyamatosan beszéltek arról, hogy feleségverő vagyok. Szóval biztos vagyok benne, hogy a Disney azért akarta elvágni a kötelékeket, hogy biztonságban legyenek. A #MeToo mozgalom addigra teljes gőzzel zakatolt"

- mondta vallomásában a Rumnapló, az Ollókezű Edward, és sok más sikerfilm sztárja.

Vallomásában arra is utalt, hogy Heard már válásuk előtt bántalmazással vádolta, ám akkor bíróságon kívül egyeztek meg, a válást véglegesítő nyilatkozatukban pedig kijelentették, "egyik fél sem vádolta a másikat hamisan pénzügyi előnyszerzés érdekében."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Depp erről a nyilatkozatról azt vallotta, az ügyvédei tanácsára fogadta el, és a kapcsolódó, hétmillió dolláros kártérítést is csak azért adta meg volt feleségének, mert az az ígéretet kapta, hogy jótékony célra fordítják majd, illetve le szerette volna már zárni a válást. Hiába szeretett volna szembeszállni a családon belüli erőszak vádjával, mert szerinte "egy részecskényi igazság nem volt bennük", Depp azt mondta:

"Azt a tanácsot kaptam, hogy ne küzdjek ellenük. Nem igazán adtak nekem választást ebben."

Johnny Deppnek és ügyvédjének nem lesz könnyű dolga, mikor azt próbálják meg bizonyítani, hogy a 2018-as véleménycikk tette tönkre a színész karrierjét, és nem ez, a már két évvel korábban megfogalmazott vád. A héten vallómásában mégis ezzel próbálkozott, így nyilatkozva a bíró és az esküdtszék előtt:

"Igazán együgyű lennék, ha azt gondolnám, nem volt hatása a karrieremre Ms. Heard szavainak, akár megemlített név szerint, akár nem. Ahogy a [vádak elhangoztak], abban a pillanatban veszítettem. Ennek a tárgyalásnak a végkimenetelétől függetlenül, ezt már az életem végéig viselnem kell. Rágalmazásért perelem, és a különböző hamis állításokért, amiket arra használt, hogy véget vessen az életemnek."

Visszatérve az A Karib-tenger kalózai filmekhez, Depp kiemelte, a Disney azt követően is profitált az általa megszemélyesített Jack Sparrow sikeréből, hogy a karaktert törölték a hatodik filmből.

"A vidámparkokból nem tüntették el a karakteremet, nem állították le a Jack Sparrow figurák árusítását. Nem állították le semminek az árusítását. Csak nem akarták, hogy valami kiderüljön rólam."

Amber Heard ügyvédje valószínűleg csökkenteni próbálta a kalózos filmsorozat jövőbeli epizódjainak fontosságát Depp karrierje szempontjából, ugyanis igyekezett kihangsúlyozni, hogy a színész nem térne vissza Jack Sparrow karakteréhez.

"Elmondhatjuk akkor, Mr. Depp, hogy ha a Disney háromszázmillió dollárt és egymillió alpakkát ajánlana önnek, akkor sem lenne semmi ezen a Földön, ami rávenné, hogy visszatérjen, és a Disney-vel dolgozzon egy A Karib-tenger kalózai filmen? Egyetért ezzel?"

- kérdezte az ügyvéd, amire Depp igennel válaszolt. Valószínűleg az is kétségbe vonhatja majd, mennyire volt fontos a színész számára a szerep, hogy a tanúk padján elmondta, sosem látta a filmsorozat egyik részét sem. Mikor arról kérdezték, hogy sikerült a 2003-as A Fekete Gyöngy átka, ezt mondta:

"Én nem láttam. De a film elég jól teljesített, mint kiderült. Úgyhogy többet akartak belőle csinálni, ami részemről rendben volt."

Végülis, így is lehet értékelni, 654 millió dollár mozis bevételt, ami a film költségvetésének négy és félszerese, és útjára indított egy dollármilliárdokat érő szériát. Mindenesetre úgy tűnik, Deppet már nem látjuk újra a legendás kalózjelmezben, helyette a rebootként, vagy spinoffként is értelmezhető moziban valószínűleg Margot Robbie főszereplőjére vár a feladat, hogy betöltse a Jack Sparrow kapitány által hagyott űrt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)