Hirdetés

Johnny Depp szerint a cancel culture miatt senki sincs biztonságban

|

A színészt magánéletbeli ügye miatt kirakták a következő Legendás állatok és megfigyelésük filmből.

Hirdetés

A cancel culture lényegében egy személy vagy egy csoport ellehetetlenítését jelenti, történjen az akár online, akár személyesen. A leggyakoribb formája az, amikor színészeket, előadókat és szakembereket igyekeznek átvitt értelemben megsemmisíteni a véleményük vagy akár a vicceik miatt. Sokak szerint ide tartozik Gina Carano kirúgása a The Mandalorian című sorozatból, vagy Sebastian Stan hamis halálhírének terjesztése, de persze számos példát lehet még rá találni. 

Hirdetés

Ezzel a jelenséggel Johnny Depp is találkozott, amikor volt feleségével, Amber Hearddel bírósági ügyig fajult a kapcsolata. Bár az esetben a hivatalos szerveknek kellett volna döntenie több körben is, az internet azonnal leszedte róla és Heardről is a keresztvizet, Depp pedig hamar azon kapta magát, hogy megüresedett a naptárja: kirakták őt a Legendás állatok következő részéből (Mads Mikkelsen helyettesíti), egy másik filmjét pedig az MGM stúdió tisztázatlan okokból nem mutatja be az Egyesült Államokban. A színész pár hete úgy fogalmazott, hogy Hollywood bojkottálja őt, fekete listára rakták, a véleménye pedig azóta sem változott, sőt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A színész egy rangos díjban részesült a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon (amiért maguk a szervezők is kaptak hideget-meleget), a sajtótájékoztatón pedig szóba került a cancel culture és a közösségi média befolyása is, amelyről kendőzetlenül elmondta a véleményét: 

Erre az egész cancel culture-re tekinthetünk úgy, mint a történelem egy részére, ami ki tudja meddig tart, ez egy pillanatnyi ítélkezés, ami beszennyezi a levegőt. Annyira kicsúszott már az irányítás alól, hogy állíthatom, senki sincs biztonságban. Sem közületek, sem azon az ajtón túl. Csupán egyetlen rossz szó és máris kihúzzák a talpad alól a szőnyeget. Nem én vagyok az egyetlen, akivel ez történt, már sokan átélték, férfiak és nők egyaránt.


Sajnos egy bizonyos pont után azt képzelik, hogy ez a normális. Vagy hogy az ő hibájuk, pedig nem. Nem számít, ha az ítélkezők egy kicsit átszínezték a valóságot. Ha igazságtalanság történik, akár ellened, akár egy szeretted ellen vagy olyasvalaki ellen, akiben hiszel, akkor állj fel, ne maradj ülve. Szükségük van rád.

Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)