Hirdetés

Joaquin Phoenix elmondta, ő hogyan értelmezi a Joker végét

|

A főszereplőt alakító színész nem kerülgette sokáig a kérdést.

Hirdetés

Egy nagyon jól összerakott film lett a Joker, és a készítők ügyesen megoldották, hogy a nézők még hetekig, hónapokig beszéljenek róla. Folyamatosan zajlik a vita arról, hogy mi volt valóság, és mi az, ami csak Arthur képzeletében történt meg.

Hirdetés

Sosem fogunk erre egyértelmű választ kapni, de ez teljesen tudatos volt a rendező részéről. Még maga Phoenix sem tudja, mi az igazság. A Los Angeles Timesnak nyilatkozva elmondta, szerinte a karakter és a film összetettsége miatt nem lehet csak egyféle értelmezés. 

"Nagyon érdekes volt, ahogy a nézők reagáltak a filmre, ahogy értelmezték a látottakat - és számomra mindenki válasza elfogadható. Általában meg kell válaszolni a kérdéseket, de ez az egész most interaktivitásra ösztönöz. A nézőkre van bízva. Ez nagyon ritkán van így, pláne nagy stúdiók filmjeinél, és nem akarom elrontani az egészet azzal, hogy azt mondom, »Nem, valójában ez az igazság.« Sokféleképp lehet értelmezni a karaktert és az általa átélt élményeket, és nem gondolom, hogy egyetlen értelmezéssel elő lehet állni."

Nem sokkal ezt követően azért elmondta, mit gondol, de ne úgy értsétek, hogy ez a hivatalos álláspont. Szerinte Fleck tényleg a Joker, nem volt végig az elmegyógyintézetben, és minden, amit a nézők láttak, valódi volt.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)