Hirdetés

Az első kritikák imádják az új Joker filmet

|

Joaquin Phoenix alakításával előkelő helyen végez a legjobb Jokerek versenyében, és a film állítólag nem csak képregényes feldolgozásként állja meg a helyét.

Hirdetés

Jelenleg is tart a 76. Velencei Filmfesztivál, ahol bemutatkozott a Todd Phillips rendezésében készült Joker film. Sorra érkeznek a beszámolók a helyszínen lévő kritikusoktól és úgy néz ki, hogy a bűn bohóchercegének legújabb eredettörténete mindenkit levett a lábáról. Ezt a trailerek alapján már sejtettük, de azért megnyugtató az első reakciókat olvasni, itt volt már az ideje valami komolyabb alkotásnak a DC világából.

Hirdetés

A legtöbb kritika kitér arra, hogy Joaquin Phoenix briliáns alakítást nyújt a filmben Arthur Fleck, a sikertelen komikus szerepében, akit Gotham mocska egyre labilisabb mentális állapotba taszít, míg végül megszületik a Joker. A színész elmondta, hogy szándékosan nem merített egyik korábbi Joker alakításból sem, mivel egy teljesen újat és egyedit akartak alkotni Phillipsszel, ezt pedig a jelek szerint nagyon komolyan vette. Több kritikus is megjegyezte, hogy a színész jócskán lefogyott a szerep kedvéért, hogy testileg is megjeleníthesse azt a lecsúszást, ami a karaktert mentálisan jellemzi, így még erősebb az összhatás.

Ez a kemény munka meghozta gyümölcsét, ugyanis a beszámolók szerint a közönség 8 perces álló ovációval jutalmazta, amikor Phoenix neve feltűnt a stáblistában a film végén. A fesztivál egyik szervezője megjegyezte, hogy szerinte a film nagyon jó esélyekkel indul az Oscarért is. Az eddig megjelent kritikák alapján a Joker 86%-on áll Rotten Tomatoeson és ez még csak azon kevesektől jött össze, akik részt vettek filmfesztiválon.

A premierig sajnos kicsit még várnunk kell, ugyanis a Joker október 3-án kerül a mozikba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)