Hirdetés

Joker - az FBI is felfigyelt a film körüli felhajtásra

|

A Szövetségi Nyomozó Iroda is figyeli a film internetes említéseit, hogy megelőzhesse az esetleges erőszakos cselekményeket.

Hirdetés

Todd Phillips Jokere a héten landolt a mozikban, és a kritikák alapján egy remek történetet sikerült összerakni a legismertebb Batman-nemezisnek. A filmet azonban támadások érik amiatt, hogy relativizálja az erőszakot azzal, hogy átérezhető motivációt ad Jokernek, emberi tragédiák sorozatán keresztül mutatja be megőrülését. Ezt persze mindenkinek magának kell megítélnie, de ami az interneten a film körül zajlik, az már a hisztéria határait súrolja, ez pedig az FBI figyelmét sem kerülte el.

Hirdetés

A szervezet egy közleményt adott ki arról, hogy ugyan nem szokásuk egyes szellemi termékekkel  foglalkozni, azonban most megfigyelik a Jokerrel kapcsolatos posztokat és internetes megjelenéseket, hogy ennek segítségével kiszűrhessék az esetlegesen erőszakos cselekményre készülő egyéneket. 

A gyanakvás hátterében sokkal inkább a 2012-es aurorai lövöldözés áll, ekkor egy férfi egy másik DC-produkció, a Sötét Lovag - Felemelkedés vetítésén nyitott tüzet a mozilátogatókra. Az amerikai közvélemény egyébként is ki van élezve jelenleg a filmekben és játékokban megjelenő erőszakra, ugyanis Donald Trump és több republikánus politikus is ezeket teszi felelőssé az erőszakos cselekményekért. Nyilvánvaló, hogy erre az egyébként is feszült hangulatra dob rá még egy lapáttal a film körüli felhajtás. 

Az események hatására bizonyos mozik biztonsági előírásain szigorítanak majd, de az itthoni vetítéseken ebből valószínűleg semmit nem érzékelünk. Mi mindenesetre bátorítunk titeket, hogy nézzétek meg a Jokert, ugyanis egy kiemelkedő alkotásról van szó. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)