Hirdetés

Joker - bevételi rekordot döntött a nyitóhétvégén

|

Todd Phillips díjnyertes filmjére nem meglepő módon rengetegen kíváncsiak.

Hirdetés

Hatalmas a felhajtás már jó ideje a legújabb Joker mozival kapcsolatban, és a 76. Velencei Filmfesztiválon díjnyertes film az előrejelzéseknek megfelelően nagyon sikeres nyitóhétvégét produkált.

Hirdetés

A legfrissebb adatok alapján megdöntötte az októberi jegyeladási rekordot, amelyet eddig a tavaly megjelent Venom tartott 80 millió dollárral. A pénteki debütálás napján a Joker 39,8 millió dollárt termelt, ami ugyancsak októberi premierrekord. A film az egész hétvégén pedig összesen 93,5 milliót hozott, így ez lett Todd Phillips rendező és a címszereplő Joaquin Phoenix eddigi legsikeresebb debütálása. Phillips Másnaposok 2-je 85,9 millió dollárral nyitott 2011-ben, míg Phoenix a 2002-es Jelek című filmben szerepelt, ami 60,1 milliót termelt premierje környékén.

A Joker igazán különleges alkotás, ami rengeteg ember fantáziáját és érzelmeit megmozgatja, de ezt Amerikában egy kicsit túlzásba is viszik. Az FBI kiemelten figyel, hogy ne történjen erőszakos eset a film hatására, Kaliforniában pedig még egy mozit is be kellett zárni elővigyázatosságból.

Ti már láttátok a filmet? Ha még nem, spoilermentes, ha már igen, spoileres kibeszélőnket nézzétek meg, de szívből ajánljuk a karakter történetét ecsetelő magyarázónkat is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)