Hirdetés

A Joker rendezője szerint divatos felháborodni manapság, ezért éri sok támadás a filmet

|

Úgy gondolja, hogy a felháborodás egy árucikké vált, amit bizonyos ipari és politikai szereplők a kényük-kedvük szerint manipulálnak, ennek tudható be a Joker film erőszakosságát kipécéző trend.

Hirdetés

Általános várakozás övezi a Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Jokert, azonban az első megjelent kritikák között akadnak olyanok, melyek szerint a film dicsőíti az erőszakot, mivel a főszereplő emberi esendősége is megjelenik benne, ezzel keltve szimpátiát a karakter és cselekedetei iránt. A Warner Bros. már közleményben is védelmére kelt a mozinak, Todd Phillips pedig úgy gondolja, hogy politikai hangulatkeltés is áll a kritikák hátterében.

Hirdetés

A rendező szerint a felháborodás kultúráját kell hibáztatni azért, mert az emberek nem képesek befogadni egy alapvetően nem fekete-fehér történetet. Elmondása szerint a felháborodás és a hangulatkeltés egy árucikké vált, amivel politikai erők, jelen esetben a szélsőbal kovácsol magának előnyt. Szerinte olyan megnyilvánulásokat kap a film, ami már a szélsőjobb retorikai eszközeire emlékezteti őt. A rendező hangsúlyozta, hogy a filmmel semmi esetre sem az erőszak dicsőítése volt a céljuk:

"Nem azért csináltunk filmet, hogy megbotránkoztassunk. Szó szerint így fogalmaztam Joaquinnak a forgatás egy pontján: »Tekints erre egy módszerként, amivel egy rendes drámát becsempészünk a stúdiók rendszerébe azzal, hogy képregényfilmnek álcázzuk.« Nem az volt a szándék, hogy csináljunk egy filmet, ami dicsőíti az erőszakot, hanem az, hogy készítsünk egy drámai filmet rendes költségvetéssel, a címe pedig legyen Joker."

Egyelőre még nem tudjuk megítélni, hogy Phillipsék filmjét miért éri ennyi támadás, viszont október 4-től mindenki megítélheti, hogy megalapozottak-e a kritikák, ugyanis ekkor kerül a mozikba a Joker.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)