Hirdetés

A Joker lett a Velencei Filmfesztivál legjobbja

|

Todd Phillips és Joaquin Phoenix vehették át az Arany Oroszlánt a 76. Velencei Filmfesztiválon.

Hirdetés

Egyre valószínűbb, hogy a legjobb filmnek járó Oscar-díjra is pályázhat majd az október elején mozikba kerülő Joker, melynek a kritikusok elismerését már sikerült kivívnia. A Rotten Tomatoeson 86%-on áll, a metacritices átlaga pedig most épp 75, ami filmeknél sokkal többet jelent, mint játékoknál.

Hirdetés

Miután átvette a Velencei Filmfesztivál fődíját, a rendező Phillips megköszönte a Warner Bros.-nak és a DC-nek, hogy kiléptek komfortzónájukból és lehetőséget adtak mind neki, mind a filmnek. A második helyezettnek járó ezüst oroszlánt, avagy a zsűri nagydíját Roman Polanski alkotása, az An Officer and a Spy (eredeti címén J'accuse) kapta, mely a kritikusok értékelései szerint egyébként középszerű lett. Ennek jelölését sokan támadták, mivel Polanskinak a '70-es években kiskorú megrontása miatt volt egy ügye. Ő maga nem vett részt az eseményen, a díjat felesége, Emmanuelle Seigner vette át, aki egyébként szerepel a filmben.

Az elmúlt években az Arany Oroszlánt a Romának és A víz érintésének ítélték oda, jó ilyen címek mellett látni a Jokert. Izgatottan várjuk a premiert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)