Hirdetés

Joker - a Warner Bros. jó pár kategóriában nevezné az Oscar-díjra

|

A legjobb főszereplőnek járó aranyszobrocska mellet többek között a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót is elhozná a stúdió.

Hirdetés

A Joker egyedülálló alkotás a képregényfilmek kategóriáján belül, ezt pedig pontosan annak köszönheti, hogy csak nagyon laza szálon kapcsolódik a tényleges szuperhősös füzetekhez, stílusában pedig teljes mértékben elüt a Marvel filmjei által képviselt trendtől. Már a Velencei Filmfesztiválon való első feltűnése óta emlegetik, hogy Oscar-esélyes darabról van szó, a Warner Bros. pedig megragadta az alkalmat és a megvalósítás felé kezdte terelni a dolgot.

Hirdetés

A Joker Oscar-kampányában nem csak a lehengerlő alakítást nyújtó Joaquin Phoenix díjazásának megfontolását kéri stúdió, de a filmmel szeretnék megkaparintani a legjobb film, legjobb rendező, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb operatőr, legjobb vágás, legjobb jelmez, legjobb vizuális effektek, legjobb hangkeverés és legjobb smink és fodrász kategóriákért járó szobrocskákat is, nem is beszélve még egy rakás technikai díjról.

Fontos megjegyezni, hogy ez egyelőre csak a Warner Bros. ajánlása az Akadémia felé, egyáltalán nem biztos, hogy minden kategóriában érkezik is jelölés a filmre, az pedig szinte borítékolható, hogy nem fogja mindet díjra váltani. Abban azonban egyetértünk a stúdióval, hogy Phoenix alakítása megérdemelné az Oscart.

Ti mely kategóriákban ítélnétek oda a Jokernek a díjat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)