Hirdetés

Jon Favreau meg akarta menteni Vasembert a Bosszúállók: Végjátékban

|

Az írói folyamat alatt Jon Favreau erősen tiltakozott Tony halála ellen.

Hirdetés

A Russo fivérek jelenleg több interjút is pörgetnek hetente legújabb filmjük, A szürke ember kapcsán, a napokban a Vanity Fairhez is ellátogattak. A beszélgetések során felmerültek kérdések a Bosszúállók: Végjáték kapcsán is, ahol szóba került Tony Stark halála.

A Végjáték egy gyönyörű áldozattal zárult le: Tony feláldozta magát a Vételen Kövek aktiválásával, és eltörölte Thanost és seregét a föld színéről. A Russo tesók ezt tökéletes befejezésnek tartották, de Jon Favreau nem volt boldog.

Favreau rendezte az első Vasember filmet, és indította útjára a Marvel filmes univerzumát. Persze azóta is felbukkant az MCU-ban Happy Hogan szerepében, aki Tony régi barátja és biztonsági szakembere.

Hirdetés

Happyt alakító Favreau még az események alakulása közben is Tonyt védte, erre így emlékeztek vissza a rendezők:

"A nyomás egy részét Jon Favreau hozta, miután elolvasta a Végjáték forgatókönyvét. Felhívott és megkérdezte, hogy 'Tényleg meg akarjátok ölni Vasembert?'. Nem tehetitek ezt. Ez ki fogja készíteni az embereket. Nem azt akarjuk elérni, hogy miután kilépnek a moziból, az autók elé sétáljanak."

Végül a Russo tesók az írókkal együtt úgy érezték, hogy mégis az eredeti tervvel fognak tovább menni.

"Lehetőségünk volt még a filmben megadni neki a visszavonult, boldog életet. Azt az életet, amit mindig is el akart érni. Ő és Pepper összejönnek? Igen. Összeházasodtak, gyerekük született, minden remek volt. Ez egy jó halál volt, ami nem érződött tragédiának. Egy hősies életút végének hatott."

Szerintetek jó döntés volt Tony halálával befejezni a Végjátékot?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Nemrég egyébként külön videót készítettünk az MCU legemlékezetesebb improvizált jeleneteiből. Az alkotók anno Vasember halálának részleteit is teljesen Robert Downey Jr.-ra bízták: 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)