Hirdetés

Josh Gad szerint szánalmasok azok, akik ügyet csinálnak Ariel bőrszínéből

|

A színész Twitteren reagált a közösségi médiában elharapódzó gyűlölethullámra.

Hirdetés

A Disney mindent megtesz annak érdekében, hogy a klasszikus rajzfilmjeit élőszereplős formában is a nézők elé tárja, ezzel egyszerre hatva a nosztalgiára vágyókra és azokra az új generációkra is, akik talán nem ismerik az alapanyagot. A próbálkozásokból kisültek vállalható (mint az Aladdin vagy A szépség és a szörnyeteg) és kevésbé minőségi (lásd Az oroszlánkirály és Pinokkió) adaptációk is.

A vállalat nem adja fel: hamarosan felkerül a Disney+-ra a Peter Pan & Wendy, jön a Herkules, a Mufasára fókuszáló Az oroszlánkirály előzmény/folytatás és A kis hableány is. 

Hirdetés

Utóbbinak azonban hatalmas ellenszélben kell boldogulnia, ugyanis már az nagy port kavart, amikor pár éve kiderült, hogy a címszereplőt Halle Bailey (Az utolsó vakcáió, Grown-ish) fogja alakítani, majd az első kedvcsináló megérkezésekor ezek az ellenérzések fokozódtak, nem meglepő, hogy egyrészt a Disney kikapcsolta a kommenteket, másrészt több mint 3,5 millió dislike van rajta az 1,2 millió like-kal szemben. Nincs ez másként a második előzetessel sem, ahol közel 1 millió embernek nem tetszett az, amit látott, és csak körülbelül 200 ezernek igen, de itt még szabadon lehet hozzászólást írni. 

A dislike-ok mennyiségére a Call to Activism nevű szervezet is felhívta a figyelmet Twitteren, erre reagált Josh Gad színész, aki A kis hableányban ugyan nem szerepel, viszont egy korábbi élőszereplős Disney adaptációban, A szépség és a szörnyetegeben LeFou-ként felbukkant, szóval van némi kötődése a brandhez. Gad elárulta, hogy mi a véleménye a gyűlölködőkről: 

"Képzeljük el, hogy valakinek annyira megtört és szánalmas az élete, hogy a legfőbb gondja egy... képzeletbeli, éneklő sellő bőrszíne."

Nyilván ezt a felhasználók sem hagyták annyiban, az egyikük azzal kontrázott Gad posztjára, hogy "képzeljük el, hogy egy milliárdokat érő vállalatnak nincs egyetlen eredeti ötlete sem és olyan filmeket ad ki, amiket senki sem akar". A szépség és a szörnyeteg bemutatójakor egyébként Josh Gadnek is szembe kellett néznie a diverzitással kapcsolatos gyűlülethullámmal, ugyanis sokan kritizálták, hogy karaktere miért lett meleg, vagy ha már az lett, akkor miért ilyen sztereotíp módon közelítették meg. Később ezt maga Gad is elismerte, sajnálatát kifejezve aziránt, hogy nem fejtették ki jobban a figurát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)