Hirdetés

Jövőre Magyarországon is koncertezni fog a Depeche Mode

|

Jön egy új album is, aminek nem véletlenül Memento Mori a címe.

Hirdetés

Az 1980-ban alapított brit együttes az eltelt évtizedek során hatalmas rajongótáborra tett szert és emlékezetes lemezekkel örvendeztették meg a zenekedvelőket. A zenekar Magyarországon is nagyon népszerű, először 1985-ben jártak hazánkban, azóta pedig számos alkalommal adtak koncertet, volt olyan alkalom is, amikor becslések szerint 36 ezren tomboltak rájuk. 

Érthető hát, hogy a hazai rajongókat is megrázta, amikor idén májusban elhunyt a banda egyik alapítója és billentyűse, Andy Fletcher, aki mindössze 60 éves volt. A Depeche Mode megmaradt két tagja, Martin Gore és Dave Gahan azóta is gyászolnak, ám jövőre szeretnének visszatérni egy új turnéval és egy új albummal, amellyel Fletcher emléke előtt terveznek tisztelegni. 

Hirdetés

A szám szerint 15. stúdióalbumuk címe Memento Mori lesz, amely szabad fordításban annyit tesz, hogy emlékezz a halálra. Gahan a sajtónyilatkozataik során elmondta, hogy a dalok egy olyan időszakban születtek, amikor veszteségekkel találkoztak (élen a Coviddal), mégis megpróbálták értékelni az életet, ez a két téma pedig folyamatosan felbukkan majd az albumon: a dalok nagy része arra koncentrál, hogy emlékeztessenek rá, hogy az idő mulandó és a legjobbat kell kihoznunk abból, ami hátravan. Fletcher halála sem változtatott ezen, sőt bebetonozta azt, ahogy a címet is.

"Az összes dal már Fletch halála előtt meg volt írva, de amikor történik egy ilyen esemény az életedben, a dalok megváltoznak: más formát öltenek, és más jelentésük lesz, amikor énekled őket. Azt hiszem, amikor néhány vokált énekeltem, mindenféle dolgokra reflektáltam, de az biztos, hogy Fletch elég sokszor felbukkant a fejemben".

- mondta Gahan.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az album jövő tavasszal fog megjelenni, és a Depeche Mode ennek kapcsán új turnéra is indul, ugyanis elmondásuk szerint Fletcher is ezt akarta volna, ő volt a banda "ragasztója": elképzelhetetlen lett volna számára, hogy a halála a zenekar végét okozza.

Az első állomás Sacramento lesz, ezt követően azonban a világ számos pontján megfordulnak majd, a tervek szerint 2023. július 28-án Budapesten is fel fognak lépni a Puskás Arénában. A jegyvásárlás október 7-én, 10 órától indul (a LiveNation regisztrált tagjainak már egy nappal korábban).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)