Hirdetés

Kanye West szerint ő állt elő a Django elszabadul ötletével

|

A Ye néven is ismert zenész szerint valójában neki köszönhetjük Tarantino egyik legjobban sikerült filmjét.

Hirdetés

Quentin Tarantino munkásságának ugyan akadnak megosztóbb darabjai, mint például az 1997-es Jackie Brown vagy a 2019-es Volt egyszer egy Hollywood, de a kétszeres Oscar-díjas Django elszabadul bizonyosan nincs köztük, hiszen valósággal zabálta a közönség és a kritikusok.

A 2012-ben bemutatott vadnyugati bosszúfilm nemcsak a legjobb férfi mellékszereplőnek (Christoph Waltz) járó aranyszobrocskát húzta be, de maga Tarantino is kapott egyet a legjobb eredeti a forgatókönyvért. Kanye West azonban most azt állítja, hogy valójában ő állt elő a sztorival.

Hirdetés

A mostanság mindenféle botrányokba keveredő, majd egy közösségi oldalt is felvásárló zenész/producer a Piers Morgan Uncensored című műsorban beszélt arról, hogy eredetileg ő javasolta az ötletet Tarantinónak és a főszereplő Jamie Foxxnak, amikor az egyik korábbi slágeréhez, a Gold Diggerhez akart klipet készíteni.

"Ő és Jamie tulajdonképpen tőlem kapták a Django ötletét, mivel én javasoltam azt Jamie Foxxnak és Quentin Tarantinónak a Gold Digger videoklipjeként. Aztán Tarantino filmet csinált belőle."

- nyilatkozta West a műsorban a klipről, amiben ugyan Foxx is szerepel, de nem Quentin Tarantino, hanem Hype Williams rendezte, és nem sok köze van a Django elszabadul sztorijához. Cikkünk írásáig Tarantino nem reagált a rapper állítására, de a 2012-es Comic-Conon azt mondta, hogy a film ötlete akkor jutott eszébe, amikor könyvet írt Sergio Corbucciról, a spagettiwesternek olasz királyáról, akinek az 1966-os Django című filmje is inspirációul szolgált a mozihoz.

De még ha West adta volna is az ihletet, egy alaphelyzet felvázolásától hosszú és nehéz út vezet egy zajos sikert arató filmig, így a rapper közreműködése mit sem vonna le a rendező, és persze a munkában részt vevő stáb érdemeiből.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)