Hirdetés

Keanu Reeves szerint nem mindenki úszta meg sérülések nélkül a John Wick filmek forgatását

|

A színész a John Wick: 4. felvonással kapcsolatban adott interjút, amikor felmerült két kellemetlen incidens.

Hirdetés

Sokan régóta harcolnak érte, hogy a kaszkadőrök munkáját is jutalmazza az Akadémia egy külön Oscar-kategóriával, de egyelőre nem ért célt a kampányolás. Pedig ezeknek a szakembereknek a munkája is ugyanannyira fontos egy film elkészüléséhez, mint az íróké, a sminkeseké vagy a vágóké, ráadásul a többiekkel ellentétben a kaszkadőrök folyamatosan a testi épségüket kockáztatják. 

A John Wick franchise egyike azoknak a szériáknak, amik kifejezetten látványos mutatványokat és koreográfikat vonultatnak fel, de ez nem meglepő, hiszen a rendezői székben az a Chad Stahelski foglal helyet, aki maga is kaszkadőrként kereste a kenyerét, mielőtt átállt a kamera mögé. 

Hirdetés

Ezeknél a produkcióknál tehát elmondható, hogy a lehető legjobb kezekben vannak a kaszkadőrtrükkök, és a rendező tapasztalatából adódóan kisebb a kockázata a baleseteknek, ugyanakkor mégis előfordult egy-két csúnyább eset a forgatások során. Keanu Reeves a Comicbook.comnak adott videóinterjút a franchise legújabb része, a John Wick: 4. felvonás kapcsán, amely során szóba kerültek a sérülések is, mire a színész elárulta, hogy csak kettőről tud beszámolni:

"Ami a baleseteket illeti, egyszer hibáztam, és felvágtam egy úriember fejét. Ez tényleg kurva nagy szívás volt, elnézést a kifejezésért. Egy másik srácot pedig elütött egy autó, kórházba kellett mennie, de rendbe jött. Mindezzel azt akarom mondani, hogy néhány dologra, amit csinálunk, tényleg oda kell figyelni, de nagyszerű, hogy mindenki vigyáz a másikra. Persze előfordulnak zúzódások és fájdalmak, de ennek a filmnek a forgatása során egyetlen embernek sem esett bántódása".

Legalábbis a valóságban nem, az eddigi kedvcsinálók szerint ugyanis John Wick ismét egyszemélyes hadseregként megy végig mindazokon, akik az útjába állnak. Március 23-tól nézhetjük is a mozikban, hogy mit művel, aztán egy kis szünet következik, a karakter szabadságra megy

Tegnap sajnos szomorú hír is érkezett az új John Wick-filmhez kapcsolódóan: 60 éves korában elhunyt Lance Reddick, aki a szériában Charont alakította. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)