Hirdetés

Keanu Reevesnek álcázott csalók vernek át idős hölgyeket

|

Úgy tűnik, az online csalók rájöttek, hogy csak akkor nyerhetik el igazán az áldozataik bizalmát, ha a legmegbízhatóbb emberek személyiségét próbálják meg ellopni.

Hirdetés

Lehet vitatkozni arról, hogy Keanu Reeves mennyire jó színész, de abban általában véve egyetértés van, hogy ő a filmszakma egyik legkedvesebb és legszimpatikusabb alakja. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a szélhámosok az ő személyiségét próbálják meg felhasználni ahhoz, hogy pénzt csaljanak ki a mit sem sejtő rajongóikból, de azért mégis egy kicsit komikus a jelenség.

A Los Angeles Times nemrég interjút készített egy Molli Hermiston nevű nővel, akinek a nagynénje azt állítja, hogy Keanu Reeves megkereste őt, ékszereket küldött neki és arra kérte, hogy küldjön neki tízezer dollárt, bár az nem tisztázott, hogy erre az összegre a "színésznek" pontosan miért is lenne szüksége.

Hirdetés

Hermiston ugyan tudta, hogy ez az egész egy átverés, de elmondása szerint nagynénje még továbbra is igaznak hiszi a történteket, így szerette volna maga felfedni a csalókat. Létrehozott egy profilt egy kitalált nőnek, bekövetett néhány Keanu Reeves rajongói oldalt, amit követően rögtön öt "Keanu Reeves" vette fel vele a kapcsolatot.

A csalók hamar elkezdtek a vagyonra és a társadalmi helyzetre vonatkozó kérdéseket feltenni, illetve olyan adatokat kicsikarni, amelyek válaszok lehetnek egy bank biztonsági kérdéseire. Önmagában már ez is elég abszurd, de valószínűleg semelyik kamu Reeves nem annyira kreatív, mint az, aki kétezer dollárnyi bitcoinért(!) cserébe akarta elvinni Hermistont egy celeb eseményre.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Persze akármennyire viccesen is hangzik ez az egész, valójában nagyon szomorú, hogy egyesek úgy próbálnak pénzt szerezni, hogy a naivabb vagy a digitális világban kevésbé jártasan mozgó emberekre vadásznak. Feltétlenül vigyázzatok mindenkivel, aki bankkártya adatokat, PayPal felhasználóneveket vagy bármilyen fizetési platformhoz tartozó azonosítókat próbál elkérni chat szolgáltatásokon!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)