Hirdetés

Képregényhősök, akik végre saját mozifilmet érdemelnének

|

Ontja magából Hollywood a képregényes filmeket, de akad pár közkedvelt karakter, akikről eddig látszólag megfeledkeztek Marvel és DC fronton is.

Hirdetés

Évről évre érkeznek az új Marvel és DC mozik, valamint a kevésbé mainstream képregényhősök is rendre megkapják adaptációikat, mégis bőven akadnak olyan karakterek, akik eddig nem érdemelték ki saját élőszereplős feldolgozásukat. Mi most rájuk koncentrálunk legújabb toplistánkban, szándékosan kerülve a már bejelentett, illetve erősen pletykált filmterveket. 

Hosszú ideje szólnak a hírek például arról, hogy a DC-nél készül egy Lobo film, ahogy arról is lehetett hallani, hogy egy Nightwing, avagy Éjszárny mozit is elkezdtek előkészíteni, de konkrétumokat egyelőre nem hallottunk Dick Grayson esetleges szólókalandjáról. Akár ezek a karakterek is felkerülhettek volna a listánkra, de mi kimondottan olyan hősöket és antihősöket szedtünk össze, akiket egyelőre még hitelesnek tűnő beszámolók szintjén sem hoztak kapcsolatba semmilyen filmes projekttel.  Egy esetleges Nova sorozatról van filmről épp a napokban érkeztek hírek, így most ez az ötlet is kiesett, pedig eredeti terveink szerint szerepelt volna a cikkben.

A toplista természetesen szabadon bővíthető, sőt biztatni is szeretnénk benneteket arra, írjátok meg kommentben, szerintetek mely kiadó (lehet DC, Marvel, vagy akár más, kisebb cég is) repertoárjába tartozó képregényhősök érdemelnének már végre-valahára egy saját filmet.

Hirdetés

Őrszem

Kezdjük rögtön a Marvellel, és azzal az Őrszemmel, avagy Sentryvel, aki a kiadó egyik legizgalmasabb hőse. Először 2000 szeptemberében bukkant fel a The Sentry első lapszámában, 2005-ben pedig már a New Avengers egyik oszlopos tagjává vált, vagyis az Új Bosszúállók közé tartozott. Őrszem eredettörténete egészen különleges: már a kezdeti időktől az egyik leghatalmasabb Marvel-hős volt a sztori szerint, ismerte az összes nagyágyút Pókembertől, Hulkon át egészen a Fantasztikus Négyesig, de valamiért egyszer csak az egész világ elfelejtette őt. Később persze kiderült, hogy miért történt mindez, ahogy Sentry és ősellensége, a Void izgalmas kapcsolata is kibontakozott a Marvel Comics kiadványaiban.

Remek lenne ezt a sztorit a filmvásznon látni, hiszen az MCU lassan másfél évtizede alatt már tanúi voltunk egy csomó olyan izgalmas kalandnak, ami egésze más színezetet kaphatna, ha most hirtelen kiderülne, hogy végig ott volt az események sűrűjében Őrszem is, csak épp nem emlékezett rá senki - így a néző sem láthatta őt.

Herkules 

Thor mellett miért kellene a Marvelnek még egy mitológiai hős? Nos, azért mert Herkules önmagában is bőven kiérdemelhetne egy saját mozifilmet. Cseppet sem mellékesen már tudjuk, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgésben Russell Crowe alakítja majd Zeuszt, aki értelemszerűen Herkules apja, így éppen itt lenne az ideje, hogy ezt a népszerű Bosszúállót is behozzák az MCU-ba. Herkules először a Journey into Mystery képregénysorozat első éves különszámában bukkant fel 1965-ben. Később visszatérő szereplője volt a Thor képregényeknek, majd csatlakozott a Bosszúállókhoz.

Egy megfelelő színész megformálásában Herkulesből is simán lehetne Thor szintű közönségkedvenc a füzetek után immár a mozivásznon is, és sokak szerint épp az a Henry Cavill lenne tökéletes erre a szerepre, akit legalább ugyanennyien szeretnének egy másik Marvel-hős jelmezébe bújtatni. 

Britannia Kapitány

Ez a másik Marvel karakter pedig nem más, mint Britannia Kapitány. Több szuperhős betöltötte már ezt a szerepet, ám mi a leghíresebb verzióra, Brian Braddockra gondolunk. A Braddock név egyébként már felbukkant az MCU-ban, a Bosszúállók: Végjáték egyik időutazós jelenetében Peggy Carter említette meg őt. Ez valószínűleg csak egy apróbb easter egg volt, nem pedig konkrét utalás Brian Braddockra, vagyis Britannia Kapitányra. 

Aki amúgy először 1976 októberében, saját képregénysorozata első lapszámában bukkant fel. Egy végzetesnek tűnő baleset után maga Merlyn és lánya, Roma jelentek meg Brian Braddock előtt, és különleges erőkkel ruházták fel őt. Britannia Kapitány nemcsak a Brit-szigetek és úgy általában az egész Föld védelmezője, hanem egyúttal a Captain Britain Corps. nevezetű multiverzumos csapat tagja is. Hosszútávra lehetne vele tervezni, miután pedig a mutánsok is felbukkannak az MCU-ban, elő lehetne hozni ikertestvérét, Betsy Braddockot, aki Psziché néven az X-Men tagja volt, később pedig átvette Briantől a Britannia Kapitány címet. 

Namor

Namor gyakorlatilag a Marvel Aquamanje, noha igazából ő debütált hamarabb, egészen pontosan 1939 októberében, a Marvel Comics nevű kiadvány első számában. Aquaman csak két esztendővel később követte őt a More Fun Comics képregénysorozat 73. számában, 1941 novemberében. Eredetük is hasonló: Namor egy ember hajóskapitány és Atlantisz hercegnőjének gyermeke. Nem csak anyjától örökölt különleges képességeivel bír azonban, a Torpedó becenéven is illetett Namor ugyanis egyúttal a Marvel legelső mutánsa, aki például repülni is tud.

Több mint 80 éve velünk van már ez a képregényes karakter, aki az évtizedek során betöltött jó és rossz szerepköröket is, volt, hogy leigázta volna a világot, máskor pedig épp hogy megmentette azt. Leginkább antihősként lehet tekinteni rá. Megfordult a legtöbb szuperhőscsapatban, tagja volt többek között a Bosszúállóknak, a Fantasztikus Négyesnek, a Védelmezőknek, az X-Mennek, és az Illuminatinak is - utóbbi azért különösen fontos, mert könnyen lehet, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában mozinak hála ez a szervezet is bemutatkozhat az MCU-ban, és tagja lesz például a Fox-féle X-Men filmek X Professzorra, akit ismét Patrick Stewart alakít.

Namornak nemcsak az X-Men csapattal és a Fantasztikus Négyessel, de a Fekete Párduccal is közös a múltja, éppen ezért számít arra sok rajongó, hogy esetleg a második Fekete Párduc filmben ő is felbukkanhat, de ezt eddig semmilyen formában sem erősítették meg. Ha választani lehet, mi inkább saját mozit adnánk neki.

Pókember (Miles Morales)

Bár animációs filmben, sorozatban és videojátékban már láthattuk Miles Moralest, sőt a remekül sikerült Pókember: Irány a Pókverzum!-nak már a folytatásai is készülnek, mi azért még mindig várunk arra, hogy egy élőszereplős filmben is feltűnhessen az a Pókember, aki először az Ultimate univerzumban vált közönségkedvenccé, majd később a fő, 616-os képregényes Marvel világ állandó szereplője lett. 

Miles Morales szerepeltetését persze semmiképp sem szabad elkapkodni, és jobban is jönne talán majd ki a lépés, ha csak akkor válna az MCU részéve, ha a Pókembert játszó Tom Holland már egy picit öregebb. A két Pókember közös kalandjainak ugyanis épp az adja a varázsát, hogy Peter Parker valódi mentorként segítheti Miles Moralest a szuperhőssé válás rögös útján. Miles van annyira jó karakter, hogy megéri rá akár hosszú éveket is várni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Deathstroke

A Marvel öt hőse után most következzen ugyanennyi DC-s karakter. Elsőként rögtön az a Deathstroke, vagyis Slade Wilson, akit a 2017-es Az Igazság Ligája stáblistás jelenetében, illetve a film bővített verziójának Knightmare álomjeleneteiben láthattunk. Joe Manganiello alakította őt Zack Snyder mozijában, és valószínűleg ő játszotta volna el Deathstroke-ot az önálló Batman filmben is, ha megmaradnak az eredeti tervnél, és Ben Affleck Denevérembere kap saját szólófilmet. 

Végül mind tudjuk, hogy nem így lett, de Deathstroke, a Tini Titánok ősellensége és Batman régi ellenlábasa simán megérdemelne egy olyan mozit is, aminek ő maga a címszereplője. Legmerészebb álmainkban egy 18+-os, R-besorolású produkció jelenik meg, egy ilyen mozi tudná tökéletesen visszaadni Slade Wilson brutalitását. Az sem ártana, ha vele együtt a Tini Titánok is szerephez jutnának a DCEU-ban. Tévésorozatként mindez tökéletesen működött, valószínűleg nem sülne el rosszul filmben sem.

Zöld Lámpás (John Stewart) 

2011-ben már láthattunk egy olyan Zöld Lámpás filmet, amit Ryan Reynolds is inkább kitörölne az önéletrajzából. Sosem késő azonban második esélyt adni, a Lámpás pedig szerencsére egy olyan DC-s karakter, akiből több különböző verzió is létezik, és ezek zöme remekül megírt karakter. Igaz ez John Stewartra is, aki először 1971 decemberében, a Green Lantern képregénysorozat 87. számában bukkant fel, mint az új Zöld Lámpás. Stewartot akkor választották ki az Őrzők Hal Jordan mellé "másodlagos" Lámpásnak, mikor az előző ilyen szerepet betöltő karakter, Guy Gardner súlyosan megsérült.

Stewart azóta persze már jóval több egyszerű másodhegedűsnél. Nagyon fontos szereplője a DC képregényeinek, és animációs fronton is rendszeresen ő volt az a Zöld Lámpás, akit az Igazság Ligája tagjaként láthattunk. Azonnal ki tudná törölni emlékeinkből az első, kudarcos adaptációt egy John Stewart mozi, a DCEU-nak pedig jót tenne, ha végre tisztességgel adaptálná a Lámpásokat. Azt egyébként tudjuk, hogy az HBO Maxra készül egy Zöld Lámpás tévésorozat, de ennek kapcsán csak annyi biztos, hogy szerepel benne a híresebb Lámpások közül Guy Gardner és Alan Scott, őket Finn Wittrock és Jeremy Irvine fogja megszemélyesíteni. 

Marsbéli Vadász 

Még egy kapcsolódási pont következik Az Igazság Ligájához: a bővített verzióban, egészen pontosan annak legvégén láthattuk ugyanis a Marsbéli Vadászt, avagy a Martian Manhuntert, J'onn J'onzzt. Ez a DC-hős egészen régen, 1955 novemberében debütált a Detective Comics 225-ös számában. A Marsbéli Vadász eredettörténetét számos alkalommal módosították a DC írói, legyen most elég annyi, hogy egy alakváltásra képes űrlényről van szó, aki jelenleg a Földön él és az emberiséget védelmezi. Fontos, hogy retteg a tűztől, ellenfelei általában ezt használják fel ellene. 

Mivel a 2021-es Zack Snyder: Az Igazság Ligája, vagyis a film bővített verziója nem képezi a DCEU hivatalos kánonjának a részét, egyelőre idézőjelesen "igazából" még nem is bukkant fel ebben a világban a Marsbéli Vadász. Sajnos elég valószínű, hogy épp emiatt nem fogják egyhamar elővenni őt, nem akarják, hogy megkavarodjanak a nézők, pedig egy igazán izgalmas karakterrel bővülhetne általa a DC filmes univerzuma. Mi nagyon örülnénk a felbukkanásának, megérdemelne egy saját mozifilmet is.

Vörös Sisak

Utolsó előtti jelöltünk az a Vörös Sisak, azaz Red Hood, akit egykor Robinként ismerhettetek. Ő ugyanis nem más, mint Jason Todd, a második Robin, akit maga Joker ölt meg a Batman: A Death in the Family című történetben. Jason Toddot Ra's al Ghul támasztotta fel, az élők közé visszatérve pedig épp azt az alteregót vette fel, melyet egykor Joker viselt: a Vörös Sisakot. Alapvetően egy antihősről van szó: ő is meg akarja tisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől, Batmannel ellentétben azonban nem válogat az eszközök között, és egyetlen pillanatig sem hezitál, ha esetleg ölnie kell.

Akár egy R-besorolást kapó filmet is el tudnánk képzelni Vörös Sisakkal, de ezt talán nem merné meglépni a Warner. Egy sötétebb, komorabb mozit viszont még úgy is kaphatna, hogy nem lépik át az alkotók a korhatár-besorolási küszöböket. Azt tudjuk, hogy Ben Affleck Batmanjének Robinját megölte Joker, őt vissza is lehetne hozni Vörös Sisakként, csak egy jó írót kell találni a sztorihoz.

Batman (Terry McGinnis)

Végezetül Batmannel zárjuk a listánkat, de természetesen nem Bruce Wayne-nel, hiszen őt már számos remek színész alakításában láthattuk kiváló filmekben, és persze olyan mozikban is, amiket inkább kitörölnénk az emlékezetünkből. Mi most a Batman Beyond animációs sorozatban megismert Terry McGinnisre gondolunk, a jövő Batmanjére, akit az immár öreg Bruce Wayne segít abban, hogy a futurisztikus Gotham City védelmezője lehessen. Anno imádtuk a Batman Beyond szériát, Terry McGinnis pedig időközben a képregényes DC kánon részévé is vált, saját füzeteket kapott, amik szintén jól sikerültek. 

Innen már tényleg csak egy lépés az élőszereplős adaptáció, ami (lévén a jövőben játszódna a film) tiszta lapot biztosíthatna az alkotók számára, teljesen szabadjára engedhetnék a fantáziájukat. Egy megkötések nélküli Batman Beyond moziból pedig valami igazán remek is kikerekedhetne. 

Ti kivel vagy kikkel egészítenétek ki ezt a felsorolást? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)