Hirdetés

Képregénysorozattal bővül Jeff Bezos és Kevin Smith kedvenc sci-fije

|

Limitált, négyrészes széria köti majd össze a The Expanse negyedik és ötödik évadát.

Hirdetés

Valószínűleg más közös is van a klutikus Shop-stop rendezője, valamint a világ leggazdagabb embere között, nem csak a The Expanse széria iránt érzett rajongó szeretet. Jeff Bezos legalább annyira a rajongók, mint önmaga kedvéért karolta fel a tudományos fantasztikumhoz már tényleg csak érintőlegesen kapcsolódó Syfy csatorna kaszára ítélt produkcióját.

Hirdetés

A James S. A. Corey álnév mögé rejtőző alkotópáros, Daniel Abraham és Ty Franck regényfolyamán alapuló sci-fisorozat még a helyenként megkérdőjelezhető színészválasztás ellenére is meggyőző tudott lenni, mert alkotói odafigyeltek a könyvekben is gondosan kiemelt részletekre, tehát tartották magukat a fizika törvényeihez és nem faragtak belőle a világűrben játszódó népmesét, amelyben bármikor bármi megtörténhet, a vákuumban is képes terjedni a hang, az űrhajók pedig olyan szorosan loholnak egymás nyomában, mintha a második világháborúban lennénk.

Emellett az egész Naprendszert felbolygató, az erőviszonyokat megkavaró protomolekula felbukkanása köré szőtt történet is elég lebilincselő ahhoz, hogy akit egyszer magával ránt, úgy falja a könyvek oldalait, mintha nem lenne másnap, és egyszerre darálja le az évadokat, csupán létfontosságú szüneteket beiktatva.

Miközben arra várunk, hogy az Amazon leforgassa az ötödik évadot, a Boom! Studios limitált képregénysorozatával üthetjük agyon az időt, amely hidat képes a legutóbbi és a következő szezon között. A füzetek a hivatalát elvesztő Chrisjen Avasarala ENSZ-főtitkár és a volt marsi tengerészgyalogos, Bobby Draper nyomozására fókuszálnak, amelyek feltárják egy végzetes összeesküvés részleteit.

A történetért Corinna Bechko, a Green Lanter: Earth One széria társírója felel, míg az illusztrációkért Alejandro Aragon, aki a Resonant from Vault képregény társalkotójaként tett szert ismertségre. Mellesleg nem ez az első The Expanse képregény, ugyanis a most épp Fekete Párduc képregényeket elajándékozó ComiXology 2017-ben már kiadott egy-egy füzetet James Holden, Naomi Nagata, Alex Kamal és Amos Burton karaktereivel a történetük középpontjában. A Boom! később ezeket összegyűjtve kiadta nyomtatásban The Expanse: Origins címen.

Az új képregény első része december 2-án jelenik meg Amerikában digitális formátumban és nyomtatott változatban is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)