Hirdetés

Képregényt ír az új Batman film Rébusza karaktere eredettörténetéről

|

Paul Dano nemcsak színészként, hanem íróként is bebizonyíthatja, hogy mennyire sajátította el Edward Nashton karakterét a The Batman készítése során.

Hirdetés

Az új Batman film nem csak a kritikusok szívébe lopta be magát, hanem a mozipénztáraknál is jól teljesít, így nem meglepő, hogy a DC és a mozgóképes feldolgozásaikat készítő Warner is szeretné a maximumot kihozni a legendás karakter legújabb változatát övező izgatottságból. Így nyomtatott formában is felfedezhetjük majd a Matt Reeves által megálmodott Batman-univerzum egy újabb szeletét, a különleges képregénysorozat sztoriját pedig a film egyik színésze jegyzi.

Az Edward Nashtont, vagy ahogy a film nagyobb részében látjuk, Rébuszt alakító Paul Dano számára nem teljesen ismeretlen az írói szerep, ugyanis a színész néhány éve rendezőként is kipróbálta magát, Vadon című filmjének forgatókönyvét pedig a feleségével ketten írták.

Hirdetés

Ezt a tehetségét pedig a DC Comics szolgálatába állítja, és az új Batmanben eljátszott karaktere eredettörténetét írja meg a Riddler: Year One című, hat számból álló képregényes minisorozatban. Az októberben megjelenő történet azt mutatja be, hogy válik Edward Nashton egyszerű könyvelőből Gotham korrupt elitjére vadászó sorozatgyilkossá, bemutatva a karakter tragikus gyermekkorát, és azt is, hogyan váltak rögeszméjévé a fejtörők.

A PG-13-as korhatári besoroláshoz a végletekig ragaszkodó Batman mozival ellentétben lehet, hogy a  Rébuszra koncentráló képregénysorozat lehet, hogy egy fokkal bevállalósabb lesz és nyíltabban megmutatja majd Gotham sötét oldalát, ugyanis a DC inkább felnőtt közönséget megszólító Black Label almárkájának égisze alatt jelenik majd meg. A képregényrajongóknak egyébként fontos információ lehet még, hogy a füzetek művészeti anyagáért Stevan Subic felel majd, akinek a munkáját láthattuk már Conan és Tarzan képregényekben, sőt, a Blizzarddal is dolgozott közösen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami pedig a Matt Reeves-féle Batman világát illeti, már biztos, hogy két spinoffban is megismerhetjük újabb szegleteit, a Pingvin felemelkedését bemutató HBO-s sorozat mellett egy másik sztorit is láthatunk majd, ami az Arkham elmegyógyintézetet állítja a középpontba. Emellett pedig gyakorlatilag borítékolható, hogy újabb mozifilm is készül majd Robert Pattinson Batmanjével a középpontban, hiába is bizonygatta a rendező, hogy nem terveztek folytatásokkal a Batman forgatása közben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)