Hirdetés

Két éven belül filmstúdió épülhet az űrben

|

A projekt mögött az a vállalat áll, amely Tom Cruise űrben forgatandó filmjét is támogatja.

Hirdetés

A decemberi PC World magazinban olvashattatok róla, hogyan jutottunk el az első űrkilövéstől odáig, hogy egy hollywoodi színész is megpillanthatta a végtelent William Shatner személyében, ahogyan arról is, hogy ez még csak a kezdet.

Számos cégnek vannak komoly tervei az űrrel és elég tőkéjük ahhoz, hogy kivitelezhessék az elképzeléseiket, és egy közülük az Axiom Space is, amely a világ első kereskedelmi célú űrállomásán dolgozik, kezdetben még a Nemzetközi Űrállomás moduljaként, majd várhatóan 2028-tól önálló objektumként folytatva a pályafutását. 

Hirdetés

Az Axiom Space terve azért is érdekes, mivel ehhez kapcsolódik a Tom Cruise készülő űrfilmje mögött álló Space Entertainment Enterprise (S.E.E.) ambiciózus ötlete is, amely nem kisebb álmot dédelget, minthogy az űrállomás részeként egy filmstúdiót épít 2024 végéig.

A Variety jelentése szerint az SEE-1 modul, amit sport- és szórakoztató arénának képzelnek el az Axiom Space-nél fog dokkolni, és ha minden a terv szerint alakul, akkor 2024 decemberében kezdheti meg a működését.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A multifunkcionális modul "filmek és televíziós tartalmak, zenei és sportesemények, valamint olyan művészek, producerek és kreatívok befogadására szolgál, akik alacsony pályán, mikrogravitációs környezetben szeretnének tartalmat készíteni", és olyan felszereléssel lesz felvértezve, amely "lehetővé teszi a tartalom fejlesztését, előállítását, rögzítését, sugárzását és élő közvetítését". 

"A SEE-1 hihetetlen lehetőség az emberiség számára, hogy egy másik birodalomba lépjen, és egy izgalmas új fejezetet kezdjen az űrben"

- mondta Dmitrij és Elena Lesznevszkij, a S.E.E. társalapítói, akik azt is megerősítették, hogy az SEE-1 megépítését maga az Axiom Space vállalta. Nem titkolt céljuk, hogy a kétbillió dolláros globális szórakoztatóipart ezáltal alacsony Föld körüli pályára is kiterjesszék. 

Nektek mi a véleményetek minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)