Hirdetés

Ki az a titokzatos alak, akit a The Mandalorian évadnyitójának végén láthattunk?

|

Mondanunk sem kell, masszív spoilerek következnek a Star Wars: The Mandalorian második évadának első része kapcsán.

Hirdetés

Még egyszer utoljára szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy kő kemény spoilerek következnek majd lentebb, szóval ha nem szeretnétek most ellőni a Star Wars: The Mandalorian második évadnyitójának legérdekesebb csavarjait, akkor ne folytassátok az olvasást. Helyette ajánljuk az első részről írt kritikánkat, abban próbáltunk minél inkább spoilermentes élményre törekedni.

Hirdetés

Most, hogy már csak azok maradtak, akiket nem hatnak meg kósza spoilerek, jöhet a lényeg: a második évad első részében Mando visszatér a Tatuinra, mert azt hallja, egy másik mandalori is él a bolygón. Hamar kiderül, hogy valójában nem erről van szó: a sivatagos planétán hősünk egy Cobb Vanth nevezetű fickóval ismerkedik meg (őt alakítja Timothy Olyphant) - akik olvasták a Star Wars: Aftermath trilógiát (nálunk Utóhatás címen jelent meg), azok pontosan tudják, kiről van szó. 

Vanth a Tatuinon élő apró kis lényektől, a jawáktól vásárolt meg egy mandalori páncél, és hiába kopott már meg rendesen a vértezet festése, a sisakon található jellegzetes horpadásból bizony egyértelmű, hogy ez Boba Fett egykori szerkója. 

Azt már jó ideje tudjuk a Star Wars könyveknek köszönhetően, hogy a sarlakk vermébő valamilyen módon kijutott Boba, vagy legalábbis a páncélja biztosan. Cobb Vanth és Mando szövetséget kötnek, ugyanis a helyieket egy krayt sárkány terrorizálja. Végül a buckalakók és a városka polgárai, no meg a két páncélozott jómadár együttes erővel legyőzi az ormótlan szörnyeteget. Egyezségüket betartva pedig Cobb átadja Boba Fett páncélját Mandónak.

És akkor most rá is térhetünk az utolsó képkockákra, amelyeken egy titokzatos, buckalakó fegyverekkel felvértezett, köpenyes alak nézi, ahogy főszereplőnk elsuhan az ütött-kopott páncéllal. Az illető megfordul, és ekkor látjuk meg Temuera Morrison arcát.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Morrison fel fog bukkanni a második évadban, de eddig még nem vehettünk mérget arra, hogy pontosan kit is alakít majd. Morrison játszotta el ugyebár az előzménytrilógiában Jango Fettet és a klónkatonákat. Boba Fett pedig mint ismeretes nem más, mint Jango klónja. 

Azt gondolhatnánk, hogy Morrison még akár valamelyik klónkatonát is eljátszhatná esetleg a The Mandalorian sorozat ezen jelenetében, de az első rész végén látható szereplő életkora miatt ezt most ki lehet zárni. A klónokat genetikailag beprogramozták, hogy gyorsabban öregedjenek, így a második Halálcsillag pusztulása után már vénembereknek kellene lenniük. Boba Fett azonban épp azért különleges klón, mert Jango kérése szerint normális életciklussal rendelkezik, nem öregszik gyorsabban, mint az átlagos emberek.

Teljesen egyértelmű tehát, hogy igen, Boba Fett visszatért, őt láthattuk az első epizód legvégén.

Most pedig valószínűleg elindul, hogy visszaszerezze Mandótól azt, ami őt illeti: a legendás mandalori páncélzatot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)