Hirdetés

Ki ez a „kisgyerek”, aki ketrecharcosokkal lóg és leigázta a TikTokot?

|

A látszat ellenére elmúlt 20 éves és jobban keres, mint a legtöbb magyar.

Hirdetés

Furcsa hely a TikTok, ahol egymást érik a vicces, tényleg minőségi paródiák, a világon senkit sem érdeklő, mégis milliók által követett sztárbalhék, és az egyre jobban eldurvuló úgynevezett "kihívások", amelyek során az életveszélytől sem riadnak vissza az eltökélt tiktokkerek, ha a nézettségről van szó.

Napjaink tagadhatatlanul legnépszerűbb közösségi felülete rohamtempóban lépte át a Facebook és az Instagram generációit, mostanra pedig ott tartunk, hogy különösebb tehetség sem feltétlenül kell hozzá, hogy ránk szakadjon a több százezres vagy akár (száz)milliós nézettség, na meg a hasonló nagyságrendben felsorakozó követőtábor.

Ilyen számokkal pedig már parádés megélhetést biztosíthat magának, aki nem riad vissza némi botrányokozástól, akad benne kellő mennyiségű exhibicionizmus, jó esetben pedig egy kis szerencséje is van és az algoritmus a keblére öleli, hogy aztán tényleg boldog-boldogtalan találkozhasson vele a pár másodperces videók egyikében.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb sikertörténet kétségtelenül a szenegáli származású Khaby Lame nevéhez fűződik. A huszonhárom éves srác azzal vált ismertté, hogy a különféle, az életet elvileg megkönnyítő tippeket-trükköket - azaz, szép magyar szóval lifehackeket - figurázta ki. Ő egyébként viszonylag üdítő kivétel a TikTok világában, ahol a rációnak sokszor nem osztanak lapot.

Lame a TikTok korábbi királynőjét, Charli D'Ameliót taszította le a trónról, aki táncos videóival a platform legismertebb előadójává vált, még 2020-ban. Említhetnénk még Bella Poarch nevét is, aki egy tátikázos videóval kezdte a szakmát, idén februárban pedig már közel 93 millióan voltak kíváncsiak a videóira. Szintén az élvonalba tartozik MrBeast, aki youtuberként kezdte különféle, látványos kihívásra építő videókkal, de gyorsan rendkívül népszerű lett a TikTok-felhasználók körében is. Aztán ott van még a 33 éves Zach King, aki videós bűvésztrükkjeivel lett a TikTok hatodik legnépszerűbb tartalomgyártója, róla is elmondható, hogy valamit le is tesz az asztalra az olcsó figyelemhajhászás helyett.

@zachking

This is Puzzling 🧩

♬ original sound - Zach King

Hacsak nem egy offline kő alatt töltötted az elmúlt pár évet, bizonyára veled is szembejött már egy első ránézésre zavarbaejtően fiatalnak tűnő arc, aki viszont olyasmiket csinál, ami maximálisan a felnőttek terepe. Nem, nem egy hanyag szülő elkapatott kisfiáról van szó, hanem az internet egyik jelenlegi legnagyobb sztárjáról, az orosz Hasbulla-ról, azaz teljes nevén

Hasbulla Magomedovics Magomedovról.

A most 20 éves Hasbulla az oroszországi Dagesztán területén látta meg a napvilágot. 2002-ben született, valószínűleg július 7-én, ezt azonban nem lehet tudni pontosan. Törpenövésűnek született, ami a növekedési hormonok zavara miatt azt eredményezte, hogy felnőtt korára sem nőtt magasabbra 101 centiméternél. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy a közösségi oldalak sztárjává váljon. Sokan azt hiszik, hogy tényleg egy kisgyerekről van szól, különösen, mert a hangja is elég magas, de ő valójában tényleg egy 20 éves felnőtt.

A világ még a 2020-as koronavírus-világjárvány során figyelt fel rá, miután elkezdtek virálissá válni a TikTokra feltöltött videói. Ő pedig jó érzékkel lovagolta meg a siker hullámait, aminek köszönhetően már 2022-re több mint 8,5 millió követőt gyűjtött össze Instagramon, TikTokon pedig 682 ezer felett jár.

Komolyabb ismertségre azután tett szert, hogy elkezdett beefelni a tádzsik énekessel, a szintén törpenövésű Abdu Rozikkal. A kakaskodásnak az lett a vége, hogy Hasbulla kihívta Rozikot egy MMA-összecsapásra, a bunyóból azonban végül semmi sem lett, mert az Orosz Kisemberek Sportszövetsége etikátlannak nevezte a készülő mutatványt.

Hasbulla azonban nem állt meg itt, Twitteren beleállt az ír MMA-harcos Conor McGregorba, akivel kapcsolatban azt írta:

"Meg akarom büntetni ezt a csávót. Túl sokat pofázik"

- erre pedig meg is jött a válasz:

"Szívesen átcsűrném ezt a kis ny*****k Hasbullát egy kapufa fölött"

- reagált McGregor, aki azóta törölte az említett tweetjét.

Hasbullát eddigre pedig már a vállára emelte az internet, olyannyira, hogy McGregornak az ausztrál UFC-bajnok Alexander Volkanovski szólt vissza, hogy ha bántani akarná a dagesztáni celebritást, előbb rajta kell átvergődnie.

Hasbulla egyébként továbbra is rajong a különféle verekedős sportok iránt - egyik első videójában a szintén dagesztáni Khabib Nurmagomedovot utánozta, ezért hamar ráragadt a Mini Khabib becenév - a sportolóval később jó barátságot is kötöttek. 2022 októberében pedig bejelentette, hogy hivatalosan leszerződött az UFC-vel, nem sokkal később pedig már ringbe is szállt Islam Makhachev ellen egy barátságos mérkőzés erejéig.

Az UFC-szerződés egyébként körülbelül kétszázezer dollárt hozott a konyhájára, aminek bizonyára lesz helye költségvetésében, mivel rajong a drága autókért és az utazásokért. Az autókkal kapcsolatban egy korábbi interjújában elmondta, hogy szereti felspécizni a kocsijait, rajong a motorhangért és imád driftelni. Komoly autókollekciója is van, amelynek egy részét azonban nem vezetheti, mivel nem éri el a pedálokat. Ezért csináltatott egy méretre szabott Shelby Cobrát, amivel már szaggathatja az aszfaltot.

Emellett azonban áll a garázsában egy BMW M5, egy 2019-es Mercedes-Benz S-Class, egy szűk 55 millió forintba kerülő Mercedes-Benz G63 AMG, egy ennél nem sokkal olcsóbb Mercedes AMG GTR, de van egy több mint 102 miliós Lamborghini Huracan EVO-ja, egy bő 105 milliós McLaren 720s hiperautója, a gyűjtemény koronaékszere pedig egy közel 122 millió forintot kóstáló Rolls Royce Dawn.

Ami az utazásait illeti, mivel iszlám vallású, ellátogatott Mekkába, a Kába-kőhöz, a haddzs néven is ismert zarándoklat elvégzésére.

Nemrég pedig Ausztráliában turnézott, ahol összehaverkodott az NBA egykori szupersztárjával, a Los Angeles Lakers színeiben több bajnoki címet is szerző Shaquille O'Neal-lel. Összehasonlításként: Hasbulla, ahogy említettük, 101 centi magas, míg Shaq 216 centi.

A fenti videón is látható, hogy Hasbulla szeret incselkedni a sztárokkal, több videó is van róla, amikor a jókora kosarast "váratlanul" megüti, persze csak afféle viccként. Ennél egy fokkal erősebb volt, amikor Mike Tyson Hotboxing című podcastjának a vendége volt, ahol szintén eljátszotta ugyanezt.

A bokszoló erre válaszként felkapta Hasbullát - ez egyébként rendkívül sértőnek számít a kisemberek számára - sőt, még azt is imitálta, hogy leharapja a fülét. Tysont korábban azért (is) tiltották el a sporttól, mert a ringben leharapta ellenfele, Evander Holyfield fülének egy darabját.

Mark Wahlberggel azonban valamiért már nem mert ujjat húzni, amikor Las Vegasban járva találkozott a színésszel. Bár Wahlberg láthatóan felajánlja neki a pofozás lehetőségét, az internet-celebritás mégsem élt ezzel a lehetőséggel, sok rajongóját meglepve a visszafogottságával.

Utóbbi, mármint a visszafogottság ugyanis nem kifejezetten jellemző rá, ezen a ponton talán ez már kezd körvonalazódni. Ennek fényében nem túl meglepő, hogy szűk két hete, május 8-án kiderült, hogy Hasbullát és néhány barátját letartóztatták "közlekedési kihágás" miatt. Itt pedig nem holmi gyorshajtásról vagy hiányzó izzókészletről volt szó, hanem arról, hogy a haverjaival együtt egészen konkrétan eltorlaszoltak egy utat az autóikkal, hogy utána gumifüstöléssel egybekötött driftversenyt rögtönözzenek, a közlekedő polgárok legnagyobb bánatára.

A Twitteren hamar felpörgött a #FreeBulla hashtag, azonban Hasbulla gyorsan tisztázta a helyzetet, miszerint csak ökörködtek a haverjaival, de elnézést kér mindenkitől, akinek kényelmetlenséget okoztak ezzel. Sietett azt is leszögezni, hogy ebben az esetben nem ő vezette a botrányt okozó autók egyikét sem.

Valamekkora bírságot valószínűleg kellett fizetnie, ez azonban nem valószínű, hogy különösebben érzékenyen érintené, mivel a teljes vagyonát mostanra már nagyjából 8,5 millió dollárra, azaz megközelítőleg hárommilliárd forintra becsülik. Abból pedig kijön még egy-két szuperautó, és néhány gyorshajtás is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)