Hirdetés

Ki nem találnád, ki volt az első erőszellem, akivel Luke Skywalker találkozott

|

A Star Wars Tales képregény elárulta, hogy a Legendákban kinek köszönhetően szerezte első Erővel kapcsolatos tapasztalatait a fiatal Luke.

Hirdetés

Mióta bemutatták a Skywalker korát - ami a bevételeken kívül minden más tekintetben megbukott - a Lucasfilm/Disney nem igazán erőlteti azt, hogy újabb film készüljön, helyette a Disney+-ra érkező sorozatokkal erősítik a szériát (idén például jön A Mandalóri 3. évad és az Ahsoka spin-off is). 

A könyvek és képregények esetében viszont nincsen lassítás, folyamatosan érkeznek a kiadványok és nem csupán az "új" korszakról, a Köztársaság Fénykoráról mesélnek, hanem visszatérnek népszerű időszakokhoz, karakterekhez is - elég csak a Leiát érintő történetekre (Leia, Az Alderaan hercegnője) vagy a hazánkban még meg sem jelent Obi-Wan Kenobi előzményre (Star Wars: Padawan) gondolni. 

Hirdetés

A Star Wars Mesék (Star Wars Tales) 15. száma hat történetet tartalmazott, amelyek közül az egyik, a Jason Hall által írt, Sunny Lee és Randy Emberlin rajzaival készült Homokvihar (Sandstorm) felfedte, hogy hiába Obi-Wan Kenobi és Yoda voltak Luke Skywalker leghíresebb mentorai az Erő használatában, azonban a Legendákhoz tartozó képregényből kiderül, hogy az első tanítója valójában nem más volt, mint az édesapja, Anakin Skywalker. 

A sztoriban a fiatal Luke-ot követhetjük, aki Owen büntetése miatt nem hagyhatta el pár napig a farmot, amiért túl sokat kérdezősködött az édesapjáról. Luke azonban mégis kiszökik, és elkapja egy homokvihar, amelyben látomása lesz: a fiatal Anakint látja, aki Annie-ként mutatkozik be és egy barlangba segíti Luke-ot, hogy megmeneküljön. Összeköti kettejüket, hogy el akarják hagyni a Tatuint, de amikor Anakin megérzi, hogy meg fogják őket támadni, el kell hagyniuk a barlangot.

Luke megkérdezi, honnan tudott Anakin a támadásról, mire Anakin azt mondja, hogy néha csak megérzi a dolgokat. Ismét megtámadják őket, ezúttal egy sárkány, és Anakin teljesen eltűnik. Anakin szavai, miszerint megérezte a dolgokat, visszatérnek Luke-hoz, és ez arra készteti, hogy bízzon az ösztöneiben, és megtámadja a sárkányt. Luke összeesik, a szörnyeteg pedig eltűnik.

Ez a látomás azt jelenti, hogy az első erőszellem, aki valóban "tanította Luke-ot", az apja gyermeki énje volt, így a kérdés az, hogy ez miképpen történhetett meg. Amikor Qui-Gon először találkozott Anakinnal, úgy hivatkozott rá, mint az Erő energiájának koncentrációjára. Az angolul vergence-nek nevezett jelenség olyan helyre vagy személyre vonatkozik, ahol az Erő a legszabadabban áramlik, és Anakin magas midiklorián-számának és figyelemre méltó erőérzékenységének köszönhetően Qui-Gon úgy vélte, hogy a fiú maga is ilyen lehet. Ezek a helyek és személyek képesek "tárolni" is az Erőre érzékeny elméket, így Luke látomása Anakinról lehetett Anakin múltjának visszhangja. Vagy maga a Tatuin is lehetett az, ami megmagyarázná, hogy miért jelent meg úgy, ahogy onnan távozott. 

A történet azonban még a Dark Horse Comics kiadásában jelent meg, azelőtt, hogy a Disney felvásárolta volna a Star Wars-t, így ma már nem tartozik a kánonhoz, csak a Legendákhoz. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)