Hirdetés

Kicsoda a Trónok harca: Sárkányok háza gonosza, a Ráketető?

|

A Trónok harca előzménysorozatának második epizódjában bemutatkozott a Ráketető, aki komoly fenyegetést jelent Westeros számára.

Hirdetés

Augusztus közepén rajtolt el a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza, amelyet kritikánk alapján megéri elkezdeni nézni (természetesen elmondtuk videóban is), a spin-off széria ugyanis hangulatában azokat az időket hozza vissza, amikor a rajongók még örömmel merültek el George R.R. Martin fantáziavilágában. Azóta már a második rész is felkerült az HBO Maxra, és bemutatta a nézőknek a Westerosra leselkedő legújabb fenyegetést, amely a várfalakon kívülről érkezik Craghas Drahar herceg, azaz a Ráketető (Daniel Scott-Smith) személyében. A továbbiakban enyhén spoileresen folytatjuk, óvatosan görgessetek lejjebb.

A karaktert először Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) mutatja be az első epizódban. Westeros legnagyobb hadiflottájának parancsnokaként Corlys beszél a Triarchátusról, azaz a Szabad Városok összefogásáról, amelynek célja az, hogy megszabaduljanak egy, a Lépőkövek (Stepstones) szigetcsoportjára fenyegetést jelentő kalózcsapattól.

Hirdetés

A király és a tanács többi tagja ezt pozitív dologként fogja fel, hiszen ki ne szeretne megszabadulni a tengeri rablóktól, azonban Corlys másképp látja: szerinte a független államok összefogása potenciális problémát jelent mindenki számára Királyvárban. Ráadásul Corlysnak - vagy ahogy más néven ismerik, a Tengeri Kígyó - személyes sérelmei is fűződnek az ügyhöz, ugyanis hajókat és embereket veszített a Triarchátus és a Ráketető miatt.

A második epizód azzal kezdődik, hogy egy embert lassan felfalnak a kis rákok, amiből kiderül, hogy honnan kapta Drahar a gúnynevét. A kalózok elpusztítása nem elégséges számára, inkább keresztre feszíti őket a parton és hagyja, hogy az állatkák és a dagály halálra kínozzák őket. Bár a nézők még mindig várnak arra, hogy többet is megtudjanak erről a titokzatos és veszélyes alakról, az már körvonalazódott, hogy a Lépőkövek szigetei olyan részen fekszenek, amely rendkívül fontos kereskedelmi útvonal sokak számára Westerosban, különösen a Velaryon családnak, amelynek vagyonát és katonai erejét közvetlenül érinti a kalózok portyázása, szóval éleződni fog a helyzet a következő epizódokban és ki fog derülni ennek az új fenyegetésnek az eredete.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


George R.R. Martin Tűz és vér című regényében Craghas Drahar egy myri herceg-tengernagy (Myr a Triarchátust alkotó három Szabad Város egyike). A sorozat eseményei előtt a Triarchátus legyőzte Volantis városát és a myri herceg segítségével továbbhaladt a Lépőkövek felé. Miután az összes kalózt legyőzték, Drahar maga is kalózzá vált, és számos hajóra lecsapott - köztük Lord Corlyséra is -, lopott, fosztogatott és a matrózokat megetette a rákokkal. Az egyik dolog, ami megkülönbözteti őt a többi gonosztevőtől, az a jellegzetes külseje. Testét valamiféle ismeretlen bőrbetegség csúfítja, arcát pedig maszk takarja. Tekinthetünk rá úgy, mint egy elvetemült haramiára, akit végül el kell intézni, de úgy is, mint arra a szörnyetegere, aki így vagy úgy, de meg fogja buktatni Viserys király uralmát. Majd elválik, hogy Craghas melyikké válik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)