Hirdetés

Kicsoda Adar, akit a A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi új részében emlegettek?

|

Megpróbálunk utánajárni annak, ki lehet az orkokat irányító titokzatos alak a A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűiben.

Hirdetés

Ma felkerült a Prime Videóra A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozat harmadik epizódja, ami több szempontból is érdekes résznek bizonyult. Előre szólunk, hogy az alábbi sorok értelemszerűen spoileresek lesznek, szóval csak és kizárólag az folytassa az olvasást, aki ez a tény egyáltalán nem zavar, vagy pedig látta már a sorozat új részét. 

A friss epizódban tehát egyfelől bemutatkozott Nyugathon, a halandó földek legnyugatabbi része, vagyis Númenor királysága. Másfelől pedig úgy-ahogy, de kiderült, ki irányítja a Délvidéket feldúló ork seregeket. Az illető neve azonban még azoknak sem lesz ismerős, akik Középfölde történelmével keltek és feküdtek már gyerekkoruk óta.

Hirdetés

Ez a karakter ugyanis nem más, mint egy bizonyos Adar, aki korábban semmilyen formában sem szerepelt J. R. R. Tolkien műveiben. Az epizód utolsó jelenetében a tünde Arondirt a színe elé viszik az orokok, de ekkor a kamera elhomályosodik, nem látjuk tisztán Adar arcát. Annyi bizonyos, hogy fekete haja van, és ember vagy tünde lehet - vagy ilyen alakot vett fel.

Sokan egyből arra gondoltak, hogy Sauronról van szó, még a szereplők is arról beszélgettek, hogy Morgoth egykori követője számos néven ismert, lehet, hogy az Adar is egy ezek közül. Sauron a Másodkorban alakváltóként járta Középföldét, miközben ork seregei Mordorban elkezdték felépíteni Barad-dûr tornyát. Annatar, avagy az Ajándékok Ura néven még a tündék közé is sikerült bejutnia, ő vette rá Celebrimbort, hogy készítse el a hatalom gyűrűit. Könnyen lehet tehát, hogy Adar tényleg Sauronnak egy újabb neve, az alakváltó maia pedig most fog először felbukkanni a sorozatban. 

Hirdetés

Az Adar egyébként egy tünde szó, jelentése "apa". Ezt egészen pontosan Bombadil Toma tünde nevéből tudjuk, ami nem más, mint Iarwain Ben-adar, vagyis a "Legöregebb Apátlan".

Egyáltalán nem biztos azonban az, hogy Adar és Sauron közé egyenlőségjelet kell pakolnunk. Nem egy teljesen új szereplőt felvonultatott már a széria első három része, bőven benne van a pakliban az, hogy most is egy új karakterrel ismerkedhetünk meg. Hiszen Sauront nem csupán orkok szolgálták, elég csak a nazgûlokra, vagy más hadvezérekre, például A király visszatér bővített verziójának végén is látható (és meglehetősen rusnya) Mouth of Sauron nevű karakterre gondolni. Remélhetőleg a negyedik részből már pontosan ki fog derülni, melyik teória fedi a valóságot, egy hét múlva sokkal okosabbak lehetünk.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi dupla évadnyitójáról külön videós kritikát készítettünk, ha még esetleg nem láttad, akkor alább tudod pótolni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)