Hirdetés

Kiderült a Joker valódi neve

|

Az éppen pörgő Flashpoint Beyond képregényekben szóba került a DC fő idővonala, egy nagyon fontos apróságot tudtunk meg a legutóbbi füzetben.

Hirdetés

A Joker eredeti neve és eredettörténete a DC univerzum egyik legnagyobb rejtélye. Voltak filmek, animációs filmek és képregények, melyek megpróbáltak feltárni valamit Gotham bohócának titkaiból, de a rajongók hamar elfelejtették ezeket. Egyik sem érződött igazán komolynak.

Ezúttal a Flashpoint Beyondban került elő Joker valódi nevének kérdésköre. A történet a 2011-es Flashpoint közvetlen folytatása, amiben Thomas Wayne, Bruce apja lett a Batman, és ahol a köpenyes igazságosztó pisztollyal vadássza a gaztevőket.

Hirdetés

A legutóbbi kalandjában a Clockwork Killert kergette, aki Gotham városának egy hírhedt sorozatgyilkosa. Azt kevesen tudják, hogy a Clockwork Killer és a Joker ugyanaz a személy ebben az alternatív univerzumban: Martha Wayne, Bruce anyja. Ő is bekattant Bruce halálától, csak ő másképp, mint a férje.

Amikor a páros újra találkozott a Flashpoint Beyond #5-ben, akkor egy kis szóváltás során kiderült, hogy Martha meglátogatta a Psycho Pirate-et. A karakter szinte mindent tud a multiverzumról, így elárulta neki az eredeti idővonal Jokerének nevét, ami nem más, mint:

Jack Oswald White.

Martha meg is látogatta Jacket a Flashpoint idővonalban, és kiderült, hogy szerényen ugyan, de boldogan él feleségével és gyermekével.

"Ebben a világban White úr egy bukott humorista, egy feleséggel és egy gyerekkel. A Wayne kaszinóban takarítja a WC-ket, de mégis boldog családként élnek. Boldogabbak, mint mi bármikor voltunk, Thomas!"

Ugyan egy alternatív idősíkban vagyunk, jó látni, hogy mi lett a Jokerből. Más kérdés, hogy Martha dühös vigyorát soha nem fogjuk tudni kimosni az agyunkból.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)