Hirdetés

Kiderült, hogy tett szert Luke Skywalker egy sárga fénykardra

|

Legendás zöld pengéjének elkészítése előtt Luke bizony forgatott egy sárga pengéjű fegyvert is. Erről mesél az aktuális Star Wars képregénysorozat hatodik száma.

Hirdetés

A 2020-ban indult legújabb Marvel Comics-féle Star Wars képregény alaposan átkavarja a klasszikus trilógia kánonját, olyan eddig sosem említett fordulatok derülnek ki belőle, mint például Leia hercegnő karbonitba fagyasztása. Február óta tudjuk, hogy valamikor a történetfolyamban Luke Skyalker meg fog szerezni egy sárga fénykardot, legalábbis erre engedett következtetni a sorozat hatodik számának borítója. Nos, végre befutott a szóban forgó hatodik füzet, és valóban kiderült belőle, hogy tesz szert Luke erre a fegyverre.

Hirdetés

A hatodik szám az új szériával megkezdett történet viszi tovább, tehát közvetlenül A Birodalom visszavág eseményei után járunk, Luke épp arra próbál rájönni, merre is kellene továbbhaladnia a jedivé válás rögös útján. Találkozik egy Verla nevű karakterrel, aki maga is erőhasználó, ugyanakkor semmi kedve nincs Luke-ot képezni. Verla nem más, mint a 66-os parancsot túlélő egyik padwan, Ferren Barr egyik tanonca. Ferren Barrról részletesebben is meséltünk pár hónapja abban a cikkben, amelyben a 66-os parancs kiadása után is életben maradt jedikről írtunk

Verla azért végül csak nyújtott némi segítséget Luke-nak: megadta hősünknek egy jedi templom koordinátáit, ahol Luke számos jedi relikviát talált, többek között egy fénykardot is, ami minden bizonnyal valaha egy templomőré lehetett - ezek ugyebár alapvetően duplapengés, összecsukható fegyverek, de a jelek szerint ezt a darabot valaki rútul kettéhasította, így csak egy "fél" duplapengés kardot talált az ifjú Skywalker, aki korábbi fegyverét elveszítette a Felhővárosban, ezért nyilván ez is jó szolgálatot tehet neki. És tenni is fog, mivel valamilyen fura okból megjelenik a helyszínen a főinkvizítor szelleme, akit Luke-nak sikerül is új pengéjét használva legyőznie.

A füzet végén Luke Skywalker már vidáman emeli magasba új, sárga pengéjű fénykardját a barátai társaságában, mi pedig titkon azért inkább azt várjuk, hogy végre legalább a füzetekből kiderüljön, hogyan is készítette el következő, zöld pengés fegyverét. Remélhetőleg egyszer majd ezt is elárulja nekünk a Marvel Comics.

Év elején egy külön videóban szedtünk össze minden fontos infót a Star Wars jelenleg hivatalosnak számító kánonja szerint a fénykardokról, ezt is érdemes lehet megnézni, ha esetleg még nem láttátok volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)