Hirdetés

Kiderült, mi okozta Coolio halálát

|

A rapper tavaly szeptember végén, 59 éves korában hunyt el.

Hirdetés

Kétségtelenül a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású rappere volt Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr. A zenész az 1995-ös Veszélyes kölykök (Dangerous Minds) című, Michelle Pfeiffer főszereplésével forgatott dráma betétdalával, a Gangsta's Paradise-szal vált világhírűvé, amelyért Grammy-díjat is kapott.

Számaiban gyakran felszólalt az olyan társadalmi problémákkal szemben, mint például az AIDS, vagy a kábítószerek. Coolio sokáig küzdött függőséggel, amelyből a hírnévvel együtt sikerült átmenetileg kilábalnia.

Hirdetés

Sajnos, karrierje későbbi szakaszában azonban újra meggyűlt a baja a démonaival. A Comicbook.com értesülései szerint ugyanis az 59 éves korában elhunyt zenész halálát a fájdalomcsillapítóként használt, ópiumszármazékokat tartalmazó fentanil-túladagolás okozta, holott korábban arról szóltak a hírek, hogy a tragédia helyszínén nem találtak kábítószerfogyasztásra utaló jeleket, az első értesülések szerint szívroham végzett a rapperrel.

A halottkém megállapítása alapján emellett heroin és metamfetamin nyomát is megtaláláták a szervezetében, de Jamal Posey, Coolio egykori menedzsere szerint a halálesethez hozzájárult, hogy a zenész asztmás volt, ennek ellenére dohányzott is.

A rajongóknak azonban nem kell teljesen elbúcsúznia kedvencüktől: David X. Cohen, a Futurama című animációs sorozat executive producere ugyanis a TMZ-nek nyilatkozva elárulta, hogy Coolio még a halála előtt felmondott pár olyan szöveget, amelyek a hamarosan újraéledő sorozatban lesznek hallhatóak, a Hulu ugyanis 20 epizód erejéig feltámasztja a népszerű sci-fi rajzfilmszériát. Cohen azt is elmondta, hogy a munkálatok során Coolio egy rögtönzött freestyle-t is rögzített, amit a stáb imádott, így az egyik epizód stáblistája alatt majd ez a felvétel fog szólni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)