Hirdetés

Kínában rommá cenzúrázták a Harcosok klubját, röhejes befejezést kapott a film

|

A Tenecent Video Kínában is elkezdte streamelni a Harcosok klubját, de nem volt benne sok köszönet.

Hirdetés

Ha kultfilmekre gondolunk, akkor valószínűleg sokunknak az elsők között ugrik be az eredetileg 1999-ben bemutatott Harcosok klubja. David Fincher legendás filmje most "némi késéssel" Kínába is eljutott (mármint hivatalos formában, természetesen a kalózverzió korábban is közkézen forgott), a Tenecent Video kezdte el streamelni a mozit, melyben olyan kiválóságok játszanak, mint Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, vagy épp a nemrég elhunyt Meat Loaf.

Sejteni lehetett, hogy a cenzúrától egyáltalán nem idegenkedő ázsiai országban nem teljesen az eredeti formában kerül majd bemutatásra a Harcosok klubja, de végül úgy alakították át a filmet, hogy az már tényleg egészen hajmeresztő. 

Hirdetés

Az történt ugyanis, hogy nemes egyszerűséggel kivágták a teljes lezárást, helyette pedig egy fekete képernyőre felvésett fehér szöveggel fejeződik be a film.

Az eredeti Harcosok klubja ugyebár úgy ért véget, hogy Edward Norton karaktere rájött, a Brad Pitt által alakított Tyler Durden valójában az ő meghasadt énjének egyfajta kivetülése. Szájába vette a pisztolyt, és átlötte a saját arcát, de nem halt bele a lövésbe. A film legvégén pedig szerelmével, Marlával (Helena Bonham Carter) végignézték, ahogy a Káosz brigád tagjai túllépve vezetőjükön felrobbantották a bombákat. A narrátor, vagyis Edward Norton, illetve Marla megfogták egymás kezét, és nézték, ahogy szépen sorban összedőltek a felrobbantott toronyházak. 

Nos, ezzel szemben a kínai verzióban szó sincs a robbanásokról, helyettük az alábbi felirat olvasható:

"A Tyler által szolgáltatott bizonyítékoknak hála a rendőrség gyorsan feltárta a teljes tervet, és lecsukott minden bűnözőt, ezzel sikeresen megakadályozták a bombák felrobbantását. A per lezárulta után Tyler elmegyógyintézetbe került, ahol pszichiátriai kezelésben részesült. 2012-ben engedték ki a kórházból."

Mivel gyakorlatilag egyetlen illetékes sem volt hajlandó nyilatkozni a változtatások kapcsán (se a streamelésért felelős Tencent Video, se a filmet forgalmazó 20th Century Studios mögött álló Disney), nem lehet tudni, hogy egészen pontosan ki és miért rendelte el a változtatásokat. Maga a Tencent döntött így, vagy a kínai kormány avatkozott közbe? Ez valószínűleg sosem fog kiderülni. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)