Hirdetés

Kiszorítanák az Oscar-jelöltek köréből a streaming szolgáltatók filmjeit

|

Az Akadémia olyan változtatásra készül, ami miatt egyébként kiváló filmek nem kaphatják meg az ipar legnagyobb elismerését.

Hirdetés

A konzervatívabb filmipari szereplők szerint a streaming árt a szakmának, és csak az a jó film, ami moziban is megy. Tény, hogy a moziba járási kedv visszaesett, részben a rengeteg otthonról elérhető tartalomnak, részben a járványnak köszönhetően, de ami igazán jó és érdekes, arra elmennek az emberek - volt a közelmúltban néhány olyan film, ami elképesztő jegybevételeket generált. Ez mégsem elég.

Az Akadémia a Puck News beszámolója szerint azt tervezi, hogy segít egy kicsit a moziknak, és szigorúbbá teszi a streaming szolgáltatók megrendelésére készülő filmek nevezésének feltételeit.

Hirdetés

Jelenleg csak olyan filmeket jelölhetnek a legjobbnak járó díjra, ami először legalább egy héten át Los Angeles-i, New York-i, San Franciscó-i, chicagói, miami és atlantai mozikban ment, és leghamarabb a mozis premierrel egyidőben került fel valamelyik szolgáltató kínálatába. Ezt akarják úgy szigorítani, hogy a filmeknek az 50 olyan egyesült államokbeli település közül, ahol legtöbben járnak moziba, legalább 15-20 helyszínen futnia kell. Az Akadémia nem fűzött megjegyzést az értesüléshez, április végén jelenthetik be, ha valóban lesz szigorítás.

2022-ben az Apple a CODA című filmmel az első olyan streaming szolgáltató lett, amely elvihette a legjobb filmnek járó elismerést, és díjat nyert a The Boy, the Mole, the Fox and the Horse rövidfilmmel is. Előbbit a díjazás után újra moziba küldte.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)