Hirdetés

Már nézhető online Kobe Bryant Oscar-díjas kisfilmje

|

Az Akadémia által szoborral elismert animációs alkotásra megéri rászánni az időt.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról a szörnyű hírről, hogy az NBA legendája, Kobe Bryant és utasai (köztük a kislánya) tragikus hirtelenséggel életüket vesztették egy helikopter-balesetben. Azóta rengetegen és sokféleképpen meggyászolták a világ egyik legjobbjának tartott kosarast, aki nem csupán a sportban alkotott maradandót, hanem az élet több területén, így a filmvilágban is nyomot hagyott. 

Hirdetés

A Dear Basketball című animációs rövidfilmet Kobe Bryant írta és narrálta, a rendezői feladatokat Glen Keane (A szépség és a szörnyeteg, Aladdin, Pocahontas) látta el, a zenéért pedig maga John Williams felelt.

A 2017-ben megjelent alkotás azon a levélen alapult, amit a sportoló írt a The Player's Tribune-nak 2015. november 29-én, ebben jelentette be a visszavonulását. A rövidfilmet az Akadémia is elismerte 2018 márciusában, amikor a 90. Oscar-gálán neki ítélték a Legjobb animációs rövidfilm kategória díját.

Bryant halála után rengetegen kerestek rá a Dear Basketballra, ezért a mögötte álló Granity Studios feltette a weboldalára, aztán megint elérhetetlenné vált. Mindenesetre itt egy YouTube-ra feltöltött változat, remélhetőleg ezt nem távolítják el:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)