Hirdetés

Ennyi volt, a kormány bezáratja az összes magyarországi mozit

|

A koronavírusjárvány miatt lehúzzák a rolót a mozik mellett a szórakozóhelyek is, az éttermek és kávézók korlátozottan tarthatnak csak nyitva.

Hirdetés

Ma délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában a parlamentben bejelentette, hogy további szigorítások következnek az egész világon végigsöprő koronavírus járvány miatt. Bizonyos mozik ugyebár eddig találtak egy kiskaput, és sikerült úgy nyitva tartaniuk, hogy 99 főben korlátozták a nézők számát, de a jövőben ez a trükk sem fog tovább működni. 

Hirdetés

A friss intézkedések értelmében ugyanis kötelezően bezár Magyarország összes mozija és szórakozóhelye. Az üzletek, kávézók és éttermek korlátozott ideig, egészen pontosan délután három óráig tarthatnak nyitva, de kivételt képeznek az élelmiszerboltok, a drogériák, és a patikák. A mai naptól ezen felül az összes nyilvános rendezvényt betiltják az egész ország területén. Magyarország határait lezárták a személyforgalom előtt, csak és kizárólag magyar állampolgárok léphetnek itt be az országba. A miniszterelnök külön felhívta a figyelmet arra, hogy mindezek fényében komoly munkanélküliségi hullám fenyegeti az országot, amely fényében újra fogják tárgyalni a költségvetést is. 

Mivel továbbra sincs a vírus ellen vakcina (és egy darabig még biztosan nem is várható), az egyetlen lehetőség a terjedésének enyhítése lehet, ennek tükrében született meg az összes említett új rendelkezés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)