Hirdetés

A kaliforniai Disneyland és a Universal filmstúdió is bezár a koronavírus miatt

|

A világ egyik legnépszerűbb vidámparkja is úgy döntött, hogy bezárja kapuit, amíg a világjárvány tart.

Hirdetés

Az 1955-ben alapított kaliforniai Disneyland park valószínűleg a világ egyik legstabilabban működő létesítménye, ugyanis 64 éves fennállása során csupán négy alkalommal zárták be, legutóbb a 2001. szeptember 11-i terrortámadások miatt. Úgy tűnik, hogy most újra eljött az idő, hogy ha átmenetileg is, de ne fogadjon látogatókat a park.

Hirdetés

A WHO (vagyis az Egészségügyi Világszervezet) a napokban hivatalosan is kihirdette, hogy világjárványként tekint a COVID-19 terjedésére, aminek következtében rengeteg kormány azonnal elkezdett biztonsági intézkedéseket hozni. Kalifornia állam kormányzója, Gavin Newsom a közelmúltban egyértelművé tette, hogy a veszélyhelyzet miatt a 250 főnél nagyobb létszámú rendezvényeket le kell mondani, aminek következtében a Disney is bejelentette, hogy parkjuk a hónap végéig zárva tart. Newsom szerint

"A Disney a döntésével nagyban segíti a közösség egészségének megőrzését".

Hasonló döntés született a Universal Studios Hollywood ügyében is, a legendás filmstúdió vezetősége tudatta, hogy március 28-áig zárva tartanak, hozzátéve, hogy számukra az alkalmazottaik és vendégeik biztonsága mindennél fontosabb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)