Hirdetés

Korrupciós botrány miatt Tom Cruise visszaadja az összes Golden Globe-díját

|

Sorra derülnek ki a végtelenül kellemetlen korrupciós ügyek a Golden Globe kapcsán, ezt elégelte meg most Tom Cruise.

Hirdetés

Nem újkeletű dolog, hogy a Golden Globe-díjakat kiosztó Hollywood Foreign Press Association tagjainak szavazatai megvásárolhatók, különböző luxusajándékokkal simám le lehet kenyerezni egyes tagokat, és így bezsebelni szavazatokat. Nemrég, idén februárban az Emily Párizsban című, Netflixen futott sorozat kapcsán robbant ki egy ilyen botrány, ugyanis a széria készítői 30 Hollywood Foreign Press Association tagot utaztattak el Párizsba a forgatásra, itt pedig luxusszállodában látták őket vendégül. 

Hatalmas különbség van az Oscar-díjat kiosztó Akadémia, és a Golden Globe mögött álló Hollywood Foreign Press Association között. Az előbbi ugyanis több ezer elismert szaktekintélyből, az utóbbi viszont mindösszesen 87 újságíróból áll. Ebből a 87 emberből lett most Tom Cruise-nak véglegesen elege.

Hirdetés

Cruise eddig három Golden Globe-díjat kapott meg: a legjobb színésznek járó szobrot 1990-ben a Született július 4-én, 1997-ben pedig a Jerry Maguire című filmekért kapta, míg 2000-ban a legjobb mellékszereplő díját osztották ki neki a Magnóliáért. A színész most mindhárom díjat visszaadja, köszöni szépen, ő nem kér abból a díjazásból, amit is ennyire látványosan korrupt szervezet oszt vagy osztott ki.

A Hollywood Foreign Press Associationnél nemrég asztalra került egy reformjavaslat, ami alapjaiban változtatta volna meg a szervezetet. A javaslat szerint fontosabb szerephez jutott volna például a szervezeten belül a diverzitás (jelenleg egyetlen egy színes bőrű újságíró sem tagja a Hollywood Foreign Press Associationnek). A javaslat mindenesetre elbukott a szavazáson, így nem várható semmiféle változás. Scarlett Johansson és Mark Ruffalo, valamint a Netflix és az Amazon is hangot adtak véleményüknek, miszerint itt a változás ideje - a két stúdió nem hajlandó a továbbiakban a szervezettel együtt dolgozni, amíg ezek a változások meg nem történnek.

A mostani botrány súlyát jelzi, hogy az NBC tévécsatorna 2022-ban nem fogja sugározni a Golden Globe-díjátadót. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)