Hirdetés

Kreatív nézetkülönbségek állhatnak a Star Wars: Rogue Squadron csúszása mögött

|

A pletykák szerint nem igazán ért egyet mindenben Patty Jenkins és a Lucasfilm.

Hirdetés

Hivatalosan még mindig 2023. december 22. a készülő Star Wars: Rogue Squadron mozi premierdátuma, de számos forrás szerint biztosan nem fogjuk ekkor megkapni az új, Patty Jenkins által rendezett Csillagok háborúja filmet, mivel a stúdió a halasztás mellett döntött, sőt egészen egyszerűen levette a naptáráról a Rogue Squadront, nem jelölt ki számára új bemutatónapot.

Korábban arról lehetett hallani, hogy Jenkins sűrű beosztása (például a Wonder Woman 3 munkálatai) miatt nincs idő elkezdeni időben a Zsivány osztagra koncentráló Star Wars mozi forgatását, de most újabb állítólagos indokok kerültek elő. 

Hirdetés

A The Hollywood Reporter szerkesztője, Matt Belloni nem egy futottak még kategóriába tartozó blogger, így ha ő ír valami belsős infókon alapuló értesülésről, akkor azért érdemes komolyan venni. Belloni pedig nemrég azt állította, hogy forrásai szerint kreatív nézeteltérések húzódhatnak a halasztás mögött, Patty Jenkins és a Lucasfilm másként képzeli el a Star Wars: Rogue Squadron filmet, egészen konkrétan annak forgatókönyvét.

Belloni szerint Jenkins jelenleg épp azért koncentrál inkább a Wonder Woman 3-ra, mert a Warnertől sokkal nagyobb kreatív szabadásgot kap, a Lucasfilm viszont elég durván meg akarja kötni a kezét. Hasonló gondok miatt távozott egyébként anno a Trónok harca sorozat alkotópárosa, David Benioff és Dan Weiss is, akik a korábbi tervek szerint egy egész trilógiát rendezhettek volna, végül azonban nem lett az egészből semmi sem.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Star Wars filmet rendezni hatalmas dicsőség és nem kis feladat, bárki kapva kapna az alkalmon, az viszont általában csak menet közben derül ki, hogy ez milyen megkötésekkel jár. A Lucasfilm Story Group, vagyis a Csillagok háborúja történetéért, összefüggő kánonjáért felelős kreatív csapat minden ellenőriz, mindenbe beleszól. Az efféle mikromenedzselés egyrészt nagyon le tudja lassítani a munkát (videojátékok is buktak már bele ebbe), másfelől demoralizáló lehet egy alkotni vágyó rendező számára. 

Érthető, hogy nehéz összetartani egy konzisztens kánon, és egy új mozifilm sztorija nem ütheti azt a történetet, ami a Story Group jó előre eltervezett mondjuk a könyvekben és képregényekben. De a kompromisszumkészség teljes hiánya mellett nehéz lesz találni olyan neves és tehetséges rendezőket, akik hajlandók lesznek belevetni magukat a messzi-messzi galaxis nagy mesefolyamába. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)