Hirdetés

Kukázták a cenzúrázott lezárást, a Harcosok klubja Kínában is visszakapta eredeti befejezését

|

Akkora felháborodást váltott ki a Harcosok klubja cenzúrázása, hogy arra a Tenecent Videónak is lépnie kellett valamit.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy Kínában rommá cenzúrázták a Harcosok klubját, röhejes befejezést kapott a film. Most azonban nagyon úgy fest, hogy nyomott egy masszív hátraarcot a filmet online terjesztő Tenecent Video. 

Mindezek kapcsán a film alapjául szolgáló regény szerzője, Chuck Palahniuk a következőket írta Twitteren: "Ez SZUPER csodálatos! Mindenki számára jár a boldog befejezés Kínában!". Az iróniától csöpögő poszt után hamarosan még az író is meglepődött.

Hirdetés

A Tenecent Video ugyanis megváltoztatta a nagy port kavart új befejezést, és visszatette az eredeti lezárást a filmbe. Egészen konkrétan 11 percnyi anyag került vissza a korábban kivágott 12 percből - egyetlen perc azért maradt továbbra is a vágóasztalon, mert meztelenséget tartalmazott. 

A Harcosok klubja esetéhez hasonló cenzúra egyébként egyáltalán nem ritka Kínában, még "ártalmatlannak tűnő" produkciók esetében sem. A Friends: The Reuniont például számos helyen megvágták, Lady Gaga jelenete teljesen kikerült belőle - az énekesnő a hírek szerint azért járt így, mert júniusban találkozott a Dalai lámával. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)