Hirdetés

Különleges film mesél a hangját elvesztő Val Kilmer 40 éves pályafutásáról

|

A gégerákból felgyógyult színész évtizedekig videózta magát, rövidesen az Amazon Prime-on is látható lesz az archív felvételekből készült dokumentumfilm.

Hirdetés

A nyolcvanas-kilencvenes évek során Val Kilmer a hollywoodi sztárok élvonalában tündökölt, olyan filmekben, mint a hazai televíziókban is gyakran sugárzott Top Secret!, a Top Gun, a Szemtől szemben, vagy a nem túl szép emlékű Mindörökké Batman, ahol magát a köpenyes igazságosztót alakította.

A szerepeire mély beleéléssel készülő színészt néhány éve gégerákkal diagnosztizálták, amiből végül sikerült felépülnie, a kezelések hatására viszont részben elvesztette a hangját, valamint a táplálkozás is csak egy speciális csövön keresztül megy neki.

Hirdetés

Ez azonban nem tartja vissza a vászontól: a Cannes-i filmfesztiválon a napokban mutatták be a Val című dokumentumfilmet, amely 40 éves karrierjét kíséri nyomon, nagyrészt Kilmer személyes archív felvételein keresztül.

A színész ugyanis az egész pályafutása során videózta magát, előbb saját kezűleg, később pedig külön stábbal is kiegészülve, így nem csak a szerepeinek kulisszatitkait sikerült megörökítenie, de a hollywoodi gépezetet is közvetlen közelről vitte szalagra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A terjedelmes nyersanyagot (Kilmer csak a Vörös bolygó forgatásán 200 órányi felvételt rögzített) Leo Scott és Ting Poo rendezőpárosa szerkesztette befogadható produkcióvá, és a július 23-i mozis premier után augusztus 6-tól az Amazon Prime-on is látható lesz. A Varietynek adott interjújában Scott kiemelte, hogy a Valben bemutatott felvételek különlegessége az egyedi perspektívában rejlik.

A legtöbb, színfalak mögött forgatott anyag ugyanis szerinte a készítők szemszögéből mutatja be a filmes munkát, de a sztár archívuma kifejezetten  a színészek nézőpontjából örökítette meg a forgatásokat. Azt pedig már a társrendező Ting Poo árulta el, hogy maga Kilmer nem dokumentumfilmként, hanem olyan mozifilmként tekint a Valre, amelynek ő a főszereplője, és a saját életéről szól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)