Hirdetés

Gyújtogatás volt a Kyoto Animation épületében, legalább 33-an meghaltak

|

Egy 41 éves férfi üzemanyagot locsolt szét az irodában, majd lángra lobbantotta.

Hirdetés

Ma délelőtt, japán idő szerint 10:30-kor egy, jelenlegi információk szerint a stúdióhoz nem kötődő, középkorú férfi tüzet gyújtott az animéket és mangákat készítő Kyoto Animation 1-es stúdiójában, miközben azt kiabálta, hogy "mind meghaltok!". Elzárta a vészkijáratokat, így az épületben lévők csak a főbejáraton tudtak kimenekülni.

Hirdetés

A lángok legalább 33 dolgozó halálát okozták, 36-an (egyes jelentések szerint 38-an) pedig kórházba kerültek kisebb-nagyobb sérülésekkel. Beszámolók szerint először robbanás volt hallható, majd óriási füstöt lehetett látni. Az egyik dolgozó hazáig követte az elkövetőt, letartóztatását követően beismerte tettét a hatóságoknak. Az indítékról annyit tudni, hogy plágiummal vádolta a Kyoto Animationt. A 41 éves férfit korábban fegyveres rablásért ítélték el. Az elmúlt években a stúdió többször is kapott halálos fenyegetéseket, de egyelőre nem tudni, azoknak van-e köze a mostani esethez. 

A Kyoto Animation munkáit forgalmazó Sentai Filmworks gyűjtést szervezett, a japán miniszterelnök, Abe Sinzó pedig részvétét fejezte ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)