Hirdetés

Lassan már profitot is termelhet az Avatar folytatása

|

Már bőven 1 milliárd dolláros bevétel felett jár az Avatar: A víz útja, de még csak most karcolja a nullszaldót.

Hirdetés

Nem mindenki hitt benne, hogy az Avatar 13 év után megjelent folytatása sikeres lesz, hiszen az első rész hiába a történelem legtöbb bevételt termelő filmje, a maga korában rengeteg kritika érte a klisés cselekménye miatt, ami kétségbe vonta, hogy az embereket érdekelni fogja Jake Sully és a Na'vik sztorijának következő fejezete.

A jelek szerint azonban kár volt félteni a rögtön több folytatással is tervező James Cameront, az Avatar: A víz útja ugyanis viszonylag hamar átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt, most pedig a megtérülés is elérhető közelségbe kerülhetett a 20th Century Fox számára.

Hirdetés

A Variety legfrissebb adatai alapján a második Avatar-mozi nemzetközi szinten már 1,38 milliárd dollárt hozott a konyhára, így csak 20 millió dollár választhatja el attól, hogy behozza az elkészítése 1,4 milliárd dollárra becsült költségét.

A "becsült" azonban itt fokozottan kihangsúlyozandó kifejezés, A víz útja kapcsán ugyanis (az összes blockbusterhez hasonlóan) nem áll rendelkezésre pontos adat a stúdió költéseit illetően. Az 1,4 milliárd dolláros költségkalkuláció úgy jön ki, hogy a pletykák szerint az Avatar folytatásának elkészítése 460 millió dollárba került, amire a hollywoodi ökölszabályt alkalmazva 2-3x-os szorzót kell dobni a marketing és a terjesztés költségei miatt.  

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha viszont James Cameronra hallgatunk, A víz útja még mindig messze van a nullszaldótól, a rendező ugyanis korábban úgy nyilatkozott, hogy a folytatásnak még a nullás könyveléshez is a történelem harmadik-negyedik legsikeresebb mozijának kell lennie. Amennyiben tényleg így van, a második Avatarnak valahol a Titanic (2,18 milliárd dolláros bevétel) és a Star Wars: Az ébredő erő (2,06 milliárd dolláros bevétel) között kell zárnia a pályafutását a veszteségesség elkerüléséhez.

Itt sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a stúdiónak mégis mi ebben az üzlet, a válasz pedig az, hogy A víz útját az egyelőre cím nélküli Avatar 3-mal és az Avatar 4 egy részével együtt forgatták, így a további folytatások már jelentősen olcsóbban juthatnak el a vászonig. Néző pedig valószínűleg ugyanígy akad majd rájuk, hiszen a méregdrága technológiákat bevető Cameronnak ismét sikerült elkápráztatnia a világot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)